خرید گسترده گندم چین از استرالیا و کانادا در ۲۰۲۴

در پی خشکسالی و گرمای شدید در چین، این کشور اقدام به خرید صدها هزار تن گندم از استرالیا و کانادا برای تحویل در تابستان کرده است.

چین مشتری گندم استرالیا و کانادا شد

بر اساس گزارش‌های منتشرشده از منابع بین‌المللی از جمله خبرگزاری ایسنا و رویترز، در پی بروز شرایط آب‌وهوایی گرم و خشک در برخی از مناطق اصلی تولید گندم چین، این کشور اقدام به خرید گسترده گندم از دو کشور استرالیا و کانادا کرده است. تاجران فعال در بازارهای جهانی اعلام کرده‌اند که طی هفته‌های اخیر، بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار تن گندم از سوی چین سفارش داده شده است.

گزارش‌ها نشان می‌دهند که چین در سال‌های اخیر همواره یکی از بزرگ‌ترین واردکنندگان گندم در سطح جهان بوده است. این کشور با وجود آنکه بزرگ‌ترین تولیدکننده گندم در دنیاست، در مواقعی که تولید داخلی تحت تأثیر شرایط جوی قرار می‌گیرد، ناچار به واردات گسترده برای جبران کمبودها می‌شود.

به گفته تاجران، استان هنان در مرکز چین که حدود یک‌سوم کل تولید گندم این کشور را به خود اختصاص می‌دهد، در روزهای اخیر با خطر جدی خشکسالی و گرمای شدید مواجه شده است. بر همین اساس، هشدارهایی در این استان صادر شده و نگرانی‌هایی درباره آسیب‌دیدگی محصول گندم به وجود آمده است.

در این شرایط، خریداران چینی اقدام به سفارش چندین محموله گندم از کشورهای تأمین‌کننده اصلی یعنی استرالیا و کانادا کرده‌اند. منابع آگاه در دو شرکت تجاری بزرگ در استرالیا اعلام کرده‌اند که چین چهار یا پنج محموله گندم به حجم هر کدام ۵۵ هزار تن از استرالیا برای تحویل در ماه ژوئیه یا اوت خریداری کرده است. همچنین حدود ۲۰۰ هزار تن گندم نیز از کانادا به چین فروخته شده است.

به گفته یکی از تاجران، این نخستین سفارش واردات گندم چین از استرالیا از سال گذشته میلادی تاکنون به شمار می‌رود. این اقدام نشان می‌دهد که مقامات و فعالان بخش کشاورزی چین در حال بازنگری در استراتژی واردات محصولات اساسی از جمله گندم هستند.

بر پایه آمارهای رسمی، چین در سال ۲۰۲۴ حدود ۱۱ میلیون تن گندم وارد کرده است که ارزش این واردات بالغ بر ۳.۵ میلیارد دلار اعلام شده است. دو کشور استرالیا و کانادا معمولاً از اصلی‌ترین تأمین‌کنندگان گندم چین به شمار می‌روند. با این حال، پس از برداشت مناسب گندم و ذرت در سال گذشته، میزان واردات این کشور به‌شدت کاهش یافته بود.

طبق داده‌های گمرک چین، در هفت ماه منتهی به ۳۱ مارس سال جاری، این کشور کمتر از یک میلیون تن گندم از استرالیا وارد کرده است. همچنین گفته می‌شود که در ماه‌های ابتدایی سال ۲۰۲۴، چین برخی از محموله‌های وارداتی از استرالیا را به تعویق انداخته یا مسیر آن‌ها را تغییر داده است.

یکی از منابع تجاری مطلع نیز در این زمینه عنوان کرده است که شرکت آن‌ها پیش‌بینی خود را از میزان تولید گندم چین در سال ۲۰۲۵ حدود پنج میلیون تن کاهش داده است. با این حال، وی تأکید کرده که هنوز تضمینی برای ادامه روند خرید وجود ندارد، چرا که چین همچنان دارای ذخایر گندم قابل‌توجهی است.

در بخش دیگری از گزارش‌ها آمده است که چین به‌دلیل تعرفه‌ها و جنگ تجاری با ایالات متحده، از خرید گندم آمریکا اجتناب کرده است. این در حالی است که در گذشته، آمریکا یکی از اصلی‌ترین صادرکنندگان گندم به چین محسوب می‌شد. این تحولات نشان‌دهنده تغییر مسیر وارداتی چین به‌سمت کشورهای دیگر است.

از سوی دیگر، تحلیل‌گران اعلام کرده‌اند که کاهش میزان واردات گندم از سوی چین در اوایل فصل جاری باعث افت قیمت‌های جهانی شده بود. به‌طوری که شاخص قیمت‌های آتی گندم در بورس کالای شیکاگو همچنان نزدیک به پایین‌ترین سطح چهار سال گذشته در ماه ژوئیه باقی مانده است.

در همین حال، گزارش‌های جدید حاکی از آن است که واردکنندگان چینی، علاوه‌بر گندم، ثبت سفارش‌های قابل توجهی نیز برای خرید جو انجام داده‌اند. یک معامله‌گر آلمانی در این خصوص گفت: واردات گندم و جو چین در سال گذشته بسیار محدود بوده است و این نخستین معاملات بزرگ در ماه‌های اخیر محسوب می‌شود که من شاهد آن هستم.

به گفته این معامله‌گر، افزایش سفارش خرید از سوی چین می‌تواند نشانه‌ای از نگرانی‌های این کشور در مورد کاهش احتمالی عرضه داخلی و نیاز به تأمین منابع از خارج باشد. با توجه به اینکه ذخایر غلات برای حفظ ثبات بازار داخلی اهمیت دارد، چنین اقداماتی از سوی چین با دقت زیر نظر گرفته می‌شود.

در مجموع، تغییرات اقلیمی در مناطق اصلی کشت گندم چین، کاهش برداشت‌های احتمالی در آینده و محدودیت‌های وارداتی از برخی کشورها، عواملی هستند که نقش مهمی در افزایش خرید گندم از کشورهای هم‌پیمان تجاری مانند استرالیا و کانادا ایفا کرده‌اند. این خریدها در حالی صورت می‌گیرد که وضعیت بازار جهانی غلات نیز در حالت نوسان قرار دارد و هرگونه تغییر در سیاست‌های وارداتی چین می‌تواند بر قیمت‌های جهانی تأثیرگذار باشد.

منبع :
خبرگزاری ایسنا

خبرهای مشابه

دکمه بازگشت به بالا