
افت دلار به پایینترین سطح هفتماهه و تمرکز بر سخنرانی پاول
روز سهشنبه، ارزش دلار آمریکا به پایینترین سطح هفتماهه خود رسید. این کاهش به دلیل انتظارات گستردهای است که بانک مرکزی ایالات متحده (فدرال رزرو) ممکن است در ماه آینده نرخ بهره را کاهش دهد. در این میان، معاملهگران با دقت منتظر سخنرانی جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، در روز جمعه هستند.
ضعف دلار باعث شده که ارزش یورو به بالاترین سطح خود در سال جاری برسد، در حالی که پوند انگلیس نیز در نزدیکی بالاترین سطح یکماهه خود قرار دارد. شاخص ارزهای بازارهای نوظهور نیز به رکوردی تازه دست یافته است.
ین ژاپن نیز اندکی قویتر شده و به ۱۴۶.۵۰ ین در برابر دلار رسیده است، اما هنوز از بالاترین سطح هفتماهه خود در ۱۴۱.۶۷۵ که در ابتدای ماه اوت به آن رسیده بود، فاصله دارد.
این هفته تمرکز بازار بر روی سخنرانی پاول در جکسون هول خواهد بود که احتمالاً سرمایهگذاران را از انجام معاملات بزرگ تا پیش از این رویداد بازمیدارد.
بیشتر سرمایهگذاران انتظار دارند پاول در این سخنرانی به موضوع کاهش نرخ بهره اشاره کند و به دقت بررسی خواهند کرد که آیا فدرال رزرو با کاهش ۲۵ واحد پایه شروع خواهد کرد یا ۵۰ واحد پایه در ماه سپتامبر کاهش خواهد یافت.
جوزف کاپرسو، رئیس اقتصاد بینالملل بانک مشترکالمنافع استرالیا، انتظار دارد پاول همچنان امکان تاخیر در کاهش نرخ بهره یا کاهش بیشتر را با توجه به دادههای جدید اقتصادی، حفظ کند.
کاپرسو اظهار داشت: “با توجه به شرایط اقتصادی، نیاز به کاهش ۲۵ واحد پایه بهجای کاهش بیشتر به نرخ بهره وجود دارد.” وی افزود که دلار احتمالاً در این هفته به دلیل احتمال کاهش نرخ بهره به افت خود ادامه خواهد داد.
یورو روز سهشنبه به ۱.۱۰۸۰ دلار رسید و در اوایل معاملات به ۱.۱۰۸۷۷۵ دلار، بالاترین سطح از ۲۸ دسامبر، دست یافت. این ارز در ماه جاری ۲.۴ درصد افزایش یافته و در مسیر بهترین عملکرد ماهانه از نوامبر تاکنون قرار دارد.
پوند انگلیس در اوایل معاملات در ۱.۲۹۸۵ دلار ثابت ماند و در جلسه قبلی به بالاترین سطح یکماهه ۱.۲۹۹۸ دلار دست یافت.
شاخص دلار، که ارزش این ارز را در برابر شش ارز رقیب اندازهگیری میکند، روز سهشنبه به پایینترین سطح خود از ۲ ژانویه یعنی ۱۰۱.۸۲ رسید. این شاخص در ماه اوت بیش از ۲ درصد کاهش یافته و برای دومین ماه متوالی در وضعیت قرمز قرار دارد.
بازارها احتمال ۲۴.۵ درصدی کاهش ۵۰ واحد پایه در ماه سپتامبر را محاسبه میکنند، که نسبت به هفته گذشته که این احتمال ۵۰ درصد بود، کاهش یافته است. احتمال کاهش ۲۵ واحد پایه نیز به ۷۵.۵ درصد افزایش یافته است. معاملهگران در حال حاضر ۹۳ واحد پایه کاهش نرخ بهره برای امسال پیشبینی میکنند.
الایاس حداد، استراتژیست ارشد بازار در براون برادرز هریمان، اظهار داشت: “پیشینه مثبت اقتصاد آمریکا که شامل تقاضای داخلی قوی و تورم ملایم است، نشان میدهد که احتمال کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو به اندازه پیشبینیهای فعلی نیست.”
اکثریت ضعیفی از اقتصاددانان شرکتکننده در نظرسنجی رویترز انتظار دارند که بانک مرکزی ایالات متحده در هر سه جلسه باقیمانده از سال ۲۰۲۴، نرخ بهره را به میزان ۲۵ واحد پایه کاهش دهد.
توجه سرمایهگذاران همچنین به صورتجلسه آخرین نشست فدرال رزرو معطوف خواهد بود که قرار است روز چهارشنبه منتشر شود.
دلار استرالیا با کاهش ۰.۱۲ درصدی به ۰.۶۷۲۵ دلار رسید، در حالی که دلار نیوزیلند تغییری نداشت و در ۰.۶۱۱۳۵ دلار باقی ماند.