پیشنهاد ۳۵ درصدی افزایش حقوق برای پایان اعتصاب بوئینگ

بوئینگ به‌منظور پایان دادن به اعتصاب یک‌ماهه کارگران، پیشنهاد افزایش ۳۵ درصدی حقوق طی چهار سال را ارائه کرده که قرار است به رأی‌گیری گذاشته شود.

کارگران بوئینگ برای رأی‌گیری درباره پیشنهاد جدید آماده می‌شوند

شرکت بوئینگ به‌منظور پایان دادن به اعتصاب یک‌ماهه کارگران، پیشنهادی مبنی بر افزایش ۳۵ درصدی حقوق طی چهار سال ارائه کرده است. این پیشنهاد قرار است روز چهارشنبه توسط حدود ۳۳ هزار کارگر عضو اتحادیه، که بیشتر آن‌ها در سیاتل مستقر هستند، به رأی گذاشته شود.

اعتصاب کارگران بوئینگ از ۱۴ سپتامبر آغاز شده و موجب توقف تولید مدل‌های هواپیمای ۷۳۷ مکس، ۷۶۷ و ۷۷۷ این شرکت شده است. در نتیجه این اعتصاب، خطوط تولید بوئینگ دچار اختلالات جدی شده‌اند، به‌طوری که اوایل این هفته، این شرکت اعلام کرد که به‌دنبال جذب ۳۵ میلیارد دلار سرمایه جدید است. همچنین، هشدار داده که ممکن است در ماه نوامبر ناچار به اخراج ۱۷ هزار کارگر، معادل ۱۰ درصد از نیروی کار خود شود.

اتحادیه در پیامی به کارگران گفت: “آینده این قرارداد در دستان شماست.” این در حالی است که برخی کارگران از جمله یکی از اعضای اتحادیه که ساعتی ۲۸ دلار دریافت می‌کند، اعلام کرده‌اند که این دستمزد برای تأمین هزینه‌های زندگی کافی نیست.

پیش‌تر، اتحادیه پیشنهادی را که شامل افزایش ۳۰ درصدی حقوق بود، رد کرده و اعلام کرده بود که این افزایش با توجه به رشد هزینه‌های زندگی ناکافی است. اتحادیه خواهان افزایش ۴۰ درصدی حقوق و بازگشت مستمری تضمین‌شده برای دوران بازنشستگی بود، اما پیشنهاد جدید بوئینگ همچنان شامل این مستمری نمی‌شود.

طبق اعلام اتحادیه محلی ۷۵۱ کارگران ماشین‌آلات و هوافضا، پیشنهاد جدید بوئینگ شامل پاداش ۷ هزار دلاری در صورت پذیرش، بازگشت طرح‌های تشویقی و افزایش کمک‌های مالی به برنامه‌های بازنشستگی است. این کمک‌ها شامل پرداخت یک‌باره ۵ هزار دلار و مشارکت کارفرما تا سقف ۱۲ درصد خواهد بود.

این اعتصاب واکنش دولت بایدن را نیز به‌دنبال داشته است. جولی سو، وزیر موقت کار ایالات متحده، این هفته در سیاتل با نمایندگان اتحادیه و مدیران بوئینگ دیدار کرد تا آن‌ها را به حل‌وفصل این بحران تشویق کند. بوئینگ یکی از شرکت‌های کلیدی در اقتصاد ایالات متحده به‌شمار می‌رود.

این شرکت از زمان بروز نقص فنی در یکی از هواپیماهای ۷۳۷ مکس در ماه ژانویه که منجر به انفجار یک پنل پس از برخاستن از زمین شد، تحت نظارت بیشتری قرار گرفته است. اداره فدرال هوانوردی آمریکا نیز پس از این حادثه، روند افزایش تولید این شرکت را متوقف کرده و تحقیقات جدیدی را آغاز کرده است.

در ماه ژوئیه، بوئینگ به جرم توطئه برای کلاهبرداری مجرمانه در پرونده‌ای مربوط به دو حادثه مشابه هواپیماهای ۷۳۷ مکس که منجر به کشته شدن ۳۴۶ نفر طی پنج سال گذشته شده بود، اعتراف کرد و به پرداخت جریمه‌ای بالغ بر ۲۴۳.۶ میلیون دلار محکوم شد. این پرونده به‌دلیل نقض توافق تعلیق پیگرد در سال ۲۰۲۱ مطرح شد.

منبع :
خبرگزاری bbc

خبرهای مشابه

Back to top button