۲۵ اقتصاد برتر دنیا بیشتر از ۹۰ درصد سرمایه دنیا را در اختیار دارند. ازطرفی، تولید ناخالص ملی (GDP) برآوردی از مقدار کل ارزشِ کالاهای تولیدشده در داخل مرزهای یک کشور در یک دوره زمانی خاص (معمولا یک سال) است. از GDP معمولا برای تخمین اندازه اقتصاد کشورها استفاده میشود.
تولید ناخالص ملی معمولا از طریق محاسبه مخارج کشور اندازهگیری میشود؛ در این روش، مقادیر هزینههای کالاهای مصرفی جدید، مخارج سرمایهگذاری، مخارج دولت و ارزش خالص صادرات (صادرات منهای واردات) جمع میشوند تا مقدار نهایی GDP مشخص گردد.
در بیشتر نقاط جهان، GDP کشورها متناظر با فازهای متفاوت از چرخههای اقتصادی و در تقابل با پسزمینه رشد اقتصادی بلندمدت نوسان میکند. با این حال، جالب است که در حضور این نوسانات، اقتصادهای برتر (از نظر میزان تولید ناخالص ملی) به راحتی جایگاه خود را در ردهبندی قدرتمندترینها از دست نمیدهند.
تحقیقات نشان میدهد که تنها دو کشور تایلند و اندونزی هستند که در سال ۲۰۰۰ در بین ۲۵ کشور قدرتمند اقتصادی نبودند، ولی در سال ۲۰۲۲ در این لیست قرار گرفتهاند. در سال ۲۰۰۰، چین در جایگاه ۱۳ام بود؛ در سال ۲۰۲۲ این کشور در مکان دوم قرار دارد (جایگاهی که از سال ۲۰۱۰ از دست نداده است). اندونزی، یکی از آن دو تازه واردها، در سال ۲۰۰۰ در جایگاه ۲۷ ام بود که با پیشرفت خوبی به جایگاه ۱۶ام رسیده است. همچنین، عربستان جایگاهش را با سویس عوض کرده و از جایگاه ۲۰ام به رتبه ۱۸ام رسیده است.
نحوه اندازهگیری GDP و رتبهبندی ۲۵ اقتصاد برتر متناظر با آن
در این بخش به روشهای مختلفی در اندازهگیری GDP میپردازیم که همه از وبسایت بانک جهانی استخراج شدهاند:
- GDP اسمی به دلار آمریکا: این روش ابتداییترین و رایجترین رویکرد اندازهگیری و مقایسه تولید ناخالص ملی بین کشورهای مختلف است که از قیمتهای محلی ارزش ارزها نسبت به دلار آمریکا استفاده میکند. این رویکرد، مقیاس مورد استفاده در رتبهبندی انجامشده در این مقاله است.
- تولید ناخالص ملی تعدیلشده با شاخص برابری قدرت خرید (PPP) به دلار بینالمللی جاری: در این روش، سبد کالایی که با مقدار مشخصی از دلار بینالمللی میتوان تهیه کرد، معیار سنجش است. از این روش همچنین، در مقایسه هزینه زندگی در کشورهای مختلف بهکار گرفته میشود.
- رشد تولید ناخالص ملی: این روش به رشد درصدی سالانهِ GDP اسمی در قیمتها و ارزهای محلی میپردازد و بهنوعی، رشد اقتصادی کشور را بررسی میکند.
- سرانه تولید ناخالص ملی، به دلار آمریکا: تقسیم تولید ناخالص ملی اسمی بر تعداد شهروندان یک کشور، این معیار را مشخص میکند. این معیار به میزان تولید ناخالص ملی به ازای هر نفر میپردازد.
در ادامه، هر آنچه تحت عنوان GDP ارائه میگردد، نماینده GDP اسمی است. همچنین، معیار اندازهگیری GDP، وضعیتهای اقتصادی در پایان سال ۲۰۲۱ است.
۱- آمریکا
- GDP آمریکا ۲۳ هزار میلیارد دلار است
- GDP تعمیمیافته با PPP: 23 هزار میلیارد دلار
- نرخ رشد GDP: 5.7 درصد
- سرانه GDP: 69287 دلار
متناظر با میزان GDP، آمریکا بزرگترین اقتصاد دنیا را دارد. بیشترین سهم در GDP، مربوط به بخش خدمات این اقتصاد است و شامل امور مالی، املاک، بیمه، خدمات حرفهای و تجاری و مراقبتهای بهداشتی میشود.
آمریکا نمونه خوبی از اقتصاد باز است که در آن تسهیلات خوبی به سرمایهگذاری تجاری ارائه میشود، قوانین انعطافپذیرند و سرمایهگذاری مستقیم خارجی امکانپذیر است. بزرگترین اقتصاد جهان، قدرت غالب ژئوپلیتیکی نیز هست و کشورهای زیادی به آن مقروضاند، چراکه بزرگترین منابع ارز رایج بینالمللی را در اختیار دارد.
اقتصاد آمریکا در خط مقدم فناوری در بسیاری از صنایع است؛ با وجود این، با چالشهای زیادی چون نابرابری اقتصادی، افزایش هزینههای خالص مراقبتهای بهداشتی، امنیت اجتماعی و زیرساختهای زیانده، دستوپنجه نرم میکند.
۲- چین
- GDP چین ۱۷.۲۳ هزار میلیارد دلار است
- GDP تعمیمیافته با PPP: 27.31 هزار میلیارد دلار
- نرخ رشد GDP: 8.1 درصد
- سرانه GDP: 12556 دلار
چین دومین اقتصاد جهان از نظر GDP و اولین آن از نظر PPP است. همچنین، نرخ رشد سرانه تولید ناخالص ملی چین بهشکل قابلتوجهی بیشتر از آمریکا است؛ بنابراین انتظار میرود در سالهای پیش رو از این کشور پیشی بگیرد.
در ۴ دهه گذشته، چین سیاست اقتصاد باز را پیش گرفته است و همین امر باعث توسعه اقتصادی کشور و تعریف استانداردهای جدید در کیفیت زندگی شهروندان آن شده است. بهویژه، دولت به تدریج کشاورزی و صنعت جمعی را کنار گذاشته، انعطافپذیری بیشتری را برای قیمتهای بازار فراهم کرده است و استقلال کسبوکارها را تضمین میکند. در نتیجه، سرمایهگذاری داخلی و خارجی در کشور کیفیت بهتری یافته است.
همراه با یک سیاست صنعتی که تولید داخلی را تقویت و تشویق میکند، چین به بزرگترین صادرکننده دنیا تبدیل شده است. علیرغم تمام این مزایا، چالشهای مهمی مانند پیرشدن سریع جمعیت آن و تخریب شدید محیطزیست، اقتصاد و سیاستهای توسعهای چین را تهدید میکنند.
۳- ژاپن
- GDP ژاپن ۴.۹۴ هزار میلیارد دلار است
- GDP تعمیمیافته با PPP: 5.4 هزار میلیارد
- نرخ رشد GDP: 1.6 درصد
- سرانه GDP: 39285 دلار
GDP تعمیمیافته با PPP سومین اقتصاد دنیا در سال ۲۰۱۸ از ۵ هزار میلیارد دلار گذشت. ارتباط خوب دولت و صنعت و دسترسی به فناوریهای پیشرفته باعث پیشرفت بخش تولید ژاپن و تبدیل شدن آن به اقتصادی صادرکننده شده است. بسیاری از کسبوکارهای بزرگ ژاپنی تحت عنوان شبکهای از شرکتهای بههم پیوسته به نام Keiretsu سازماندهی شدهاند.
بعد از دهه نزولیِ ۱۹۹۰ و تاثیرات رکود بزرگ جهانی، ژاپن در سالهای اخیر، بخصوص با سیاستهای نخست وزیر سابق خود، شینزو آبه، شاهد رشد قابلتوجهی در اقتصاد بوده است. با این حال، ژاپن از نظر منابع طبیعی در وضعیت خوبی قرار ندارد و وابستگی شدیدی به واردات انرژی دارد. بهویژه، پس از تعطیلشدن صنعت انرژی خود، پس از فاجعه فوکوشیما در سال ۲۰۱۱، ژاپن میزان بیشتری از انرژی را از کشورهای دیگر وارد میکند. چالش مهم دیگر، جمعیت این کشور است که جزء کشورهای پیر است و هر روز این روند پیرشدن سریعتر میشود.
۴- آلمان
- GDP آلمان ۴.۲۲ هزار میلیارد دلار است
- GDP تعمیمیافته با PPP: 82 هزار میلیارد دلار
- نرخ رشد GDP: 2.9 درصد
- سرانه GDP: 50501 دلار
آلمان همزمان با ۴امین اقتصاد جهان بودن، قدرتمندترین اقتصاد اروپا نیز هست. آلمان صادرکننده برتر وسایل نقلیه، ماشینآلات، مواد شیمیایی و بسیاری کالاهای دیگر است. علاوهبراین، نیروی کار این کشور بسیار ماهر هستند.
با این حال، آلمان نیز، بخصوص برای پیگیری برنامههای رشد خود، با چالشهای جمعیتی مواجه است. نرخ زاد و ولد پایین آن، امکان جایگزینی نیروی کار سالخورده را دشوراتر میکند و سطوح بالای خالص مهاجرت آن، سیستم رفاه اجتماعی را تحت فشار قرار داده است.
۵-انگلیس
- GDP انگلیس ۳.۱۹ هزار میلیارد دلار است
- GDP تعمیمیافته با PPP: 3.34 هزار میلیارد دلار
- نرخ رشد GDP: 7.4 درصد
- سرانه GDP: 47334
اقتصاد بریتانیا توسط بخش قدرتمند خدمات آن، بهویژه در امور مالی، بیمه و خدمات تجاری، هدایت میشود. خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا، تحت عنوان برگزیت، وضعیت اقتصادی پیچیدهای را در کشور ایجاد کرده است. از ۳۱ ژانویه ۲۰۲۰، بریتانیا رسما از اتحادیه اروپا خارج شده است، اما مذاکرات این کشور بر سر روابط تجاری با اروپا همچنان در جریان است.
۶-هند
- GDP هند ۳.۱۷ هزار میلیارد دلار است
- GDP تعمیمیافته با PPP: 10.22 هزار میلیارد دلار
- نرخ رشد GDP: 8.9 درصد
- سرانه GDP: 2277 دلار
به دلیل جمعیت بالای کشور، ۶امین اقتصاد جهان نرخ بسیار پایینی در سرانه GDP دارد. اقتصاد هند ترکیبی از کشاورزی سنتی و صنایع دستی در کنار رونق صنعت مدرن و کشاورزی مکانیزه است. هند صادرکننده عمده خدمات فناوری و برونسپاریهای تجاری است. بهطور ویژه، بخش خدمات سهم بزرگی از تولید اقتصادی این کشور را به خود اختصاص میدهد.
طرحهای لیبرال کردن اقتصاد از دهه ۹۰ میلادی شروع شده و پیشرفتهای خوبی را در رشد اقتصادی حاصل کرده است؛ با وجود این، مقررات تجاری غیرقابل انعطاف، فساد گسترده و فقر مداوم، چالشهای قابلتوجهی را پیش روی پیشرفتهای کنونی و آتی ایجاد کردهاند.
۷-فرانسه
- GDP فرانسه ۲.۹۴ هزار میلیارد است
- GDP تعمیمیافته با PPP: 3.42 هزار میلیارد
- نرخ رشد GDP: 7 درصد
- سرانه GDP: 43518
فرانسه هفتمین اقتصاد جهان است که در آن، صنعت گردشگری بالاترین سطح مشارکت را در اقتصاد کشور دارد. فرانسه یک اقتصاد مختلط است که دارای رده بالایی از شرکتهای خصوصی و نیمهخصوصی در طیف متنوعی از صنایع است. با این حال، دولت در بخشهای بسیاری چون دفاع و تولید نیروی برق، دخالتهای زیادی دارد.
تعهدات جدید دولت برای مداخله اقتصادی و به نفع برابری اجتماعی، چالشهای جدیدی در اقتصاد فرانسه به وجود آورده است. نرخ بالای بیکاری و حجم بالای بدهی عمومی از آن دسته چالشها هستند.
۸-ایتالیا
- GDP آمریکا ۲.۱۰ هزار میلیارد دلار است
- GDP تعمیمیافته با PPP: 2.71 هزار میلیارد دلار
- نرخ رشد GDP: 6.6 درصد
- سرانه GDP: 35551
اقتصاد ایتالیا و سطح توسعه آن، در مناطق مختلف کشور متفاوت است، اما مناطق شمالی توسعهیافتهتر از سایرین هستند. ایتالیا به دلیل بدهی عمومی بسیار بالا، سیستم قضایی ناکارآمد، بخش بانکی ضعیف، بازار کار ناکارآمد با بیکاری مزمن جوانان و اقتصاد زیرزمینی بزرگ، روندی نگرانکننده را در پیشرفت اقتصادی خود شاهد است.
۹-کانادا
- GDP کانادا هزار میلیارد دلار است
- GDP تعمیمیافته با PPP: 1.99 هزار میلیارد دلار
- نرخ رشد GDP: 4.6 درصد
- سرانه GDP: 52051
نهمین اقتصاد بزرگ جهان یکی از توسعهیافتهترین صنایع انرژی را در جهان دارد. ازنظر میزان ذخایر نفتی، این کشور در جایگاه ۳ام قرار دارد. کانادا دارای بخشهای تولیدی و خدماتی قدرتمندی است که عمدتا در مناطق شهری نزدیک به مرز ایالت متحده مستقر شدهاند.
تقریبا، ۷۵ درصد صادرات کانادا سر از کشور آمریکا در میآورند. رابطه نزدیک این کشور با اقتصاد اول دنیا، یکی از اصلیترین دلایل رشد آن است، رشدی که شباهت زیادی با اقتصاد آمریکا دارد.
۱۰-کره جنوبی
- GDP کره جنوبی ۱.۸۰ هزار میلیارد دلار است
- GDP تعمیمیافته با PPP: 2.43 هزار میلیارد دلار
- نرخ رشد GDP: 4 درصد
- سرانه GDP: 34757
بیشترین پیشرفتهای کرهجنوبی، در سالهای قرن بیستم به دست آمده است. استراتژی کرهجنوبی، رشد مبتنی بر صادرات و تسلط شرکتهای بزرگ تجاری آن بر بازارهای جهانی است؛ در دهههای اخیر، این کشور شبکهای از توافقنامههای تجارت آزاد ایجاد کرده است که ۵۸ کشور دنیا را پوشش میدهد؛ این ۵۸ کشور، ۷۵ درصد تولید ناخالص ملی جهان را به خود اختصاص میدهند.
کرهجنوبی یکی از بزرگترین تولیدکنندگان و صادرکنندگان لوازم الکترونیکی، تجهیزات مخابراتی و وسایل نقلیه موتوری است. کندشدن روند رشد و پیرشدن جمعیت ازجمله چالشهای پیش روی اقتصاد کرهجنوبی هستند.
۱۱-روسیه
- GDP روسیه ۱.۷۸ هزار میلیارد دلار است
- GDP تعمیمیافته با PPP: 4.78 هزار میلیارد دلار
- نرخ رشد GDP: 4.8 درصد
- سرانه GDP: 12172
پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، اقتصاد روسیه در ۳۰ سال گذشته مبتنی بر بازار بوده است. با وجود این، مداخله دولت در بازارها همچنان ادامه دارد. به دلیل وابستگی شدید به صادرات نفت و گاز، مواد معدنی و فلزات، اقتصاد این کشور بسیار از قیمت کالاها متاثر است.
در سال ۲۰۲۲، روسیه به همسایه خود اکراین حمله کرد. در نتیجه، تحریمها و مجازاتهای اقتصادی زیادی از سمت سایر کشورها بر این کشور اعمال شده است. انتظار میرود همین رویکرد جهانی و فعالیتهای خود روسیه، باعث نزول شدید جایگاه این کشور در ردهبندیها شود.
۱۲-برزیل
- GDP برزیل ۱.۶۱ هزار میلیارد دلار است
- GDP تعمیمیافته با PPP: 3.44 هزار میلیارد دلار
- نرخ رشد GDP: 4.6 درصد
- سرانه GDP: 7518
برزیل دوازدهمین اقتصاد بزرگ جهان و بزرگترین اقتصاد آمریکای جنوبی است. اقتصاد برزیل طیف وسیعی از صنایع سنگین مانند تولید هواپیما و خودرو تا استخراج منابع معدنی و انرژی را دربر میگیرد. این کشور بخش کشاورزی بسیار بزرگی دارد و آن را به صادرکننده عمده قهوه و دانه سویا تبدیل کرده است.
برزیل در سال ۲۰۱۷ از یک رکود شدید خارج شد، رکودی که با رسواییهای زیادی در فساد اقتصادی و سیاسی همراه بود. در پی این رویدادها، و برای کنترل مخارج عمومی و بدهیها، مجموعهای از اصلاحات اقتصادی همهگیر، سرمایهگذاری در زیرساختهای انرژی، کاهش موانع سرمایهگذاری خارجی و بهبود شرایط بازار کار، اتخاذ شدهاند.
۱۳-استرالیا
- GDP استرالیا ۱.۵۴ هزار میلیارد دلار است
- GDP تعمیمیافته با PPP: 1.44 هزار میلیارد دلار
- نرخ رشد GDP: 1.5 درصد
- سرانه GDP: 59934
استرالیا یک اقتصاد داخلی نسبتا باز را با شبکه گستردهای از قراردادهای تجارت آزاد با شرکای تجاری خود در سراسر حاشیه آسیا و اقیانوسیه ترکیب کرده است. این کشور، منابع طبیعی بسیار وسیعی دارد و صنایع معدنی آن جزء ثروتمندترین صنایع در استرالیا و جهان هستند.
قیمتهای جدید در فلزات و مواد معدنی، رویکردی روبه رشد در اقتصاد استرالیا را پیشبینی میکند. به ویژه، نیاز جهان به حرکت در چهارچوبهای انقلاب صنعتی ۴، به نفع کشورهایی خواهد بود که منابع معدنی پویا و غنیای دارند.
۱۴-اسپانیا
- GDP اسپانیا ۱.۲۸ هزار میلیارد دلار است
- GDP تعمیمیافته با PPP: 1.79 هزار میلیارد دلار
- نرخ رشد GDP: 5.1 درصد
- سرانه GDP: 27056
اقتصاد اسپانیا در طول رکود بزرگ، افزایش بیکاری بیش از ۲۵ درصدی و افزایش بدهی ملی را شاهد بوده است. در سالهای اخیر، و به دلیل تعدیل تورم و هزینههای نیروی کار، روند سرمایهگذاری خارجی و افزایش رقابتپذیری صادرات اسپانیا را شاهد بودهایم. همچنین، یکی از مهمترین رکنهای قدرتمند این کشور، صنعت گردشگری آن است که بخش قابلتوجهی از سهم رشد اقتصاد را به خود اختصاص میدهد. با این حال، بیثباتی سیاسی، توانایی دولت برای حفظ اصلاحات بیشتر اقتصادی را مختل کرده است.
۱۵-مکزیک
- GDP مکزیک ۱.۲۹ هزار میلیارد دلار است
- GDP تعمیمیافته با PPP: 2.61 هزار میلیارد دلار
- نرخ رشد GDP: 4.8 درصد
- سرانه GDP: 9926
طی سه دهه گذشته، تحت یک سری از توافقنامههای تجارت آزاد با آمریکا، کانادا و ۴۴ کشور دیگر، مکزیک به اقتصادی تولیدکننده تبدیل شده است. بسیاری از تولیدکنندگان بزرگ ایالات متحده، بخشهایی از زنجیرههای تامین خود را در مکزیک مستقر کردهاند. تولیدکنندگان لوازم الکترونیکی، وسایل نقلیه، قطعات خودرو، محصولات نفتی و کشاورزی از جمله تولیدات تاثیرگذار در اقتصاد مکزیک هستند.
تجارت بینالمللی مواد مخدر چالشی مداوم در توسعه مکزیک است و مستقیما عاملی در افزایش خشونت و فساد در این کشور بوده است.
۱۶-اندونزی
- GDP اندونزی ۱.۱۹ هزار میلیارد دلار است
- GDP تعمیمیافته با PPP: 3.57 هزار میلیارد دلار
- نرخ رشد GDP: 3.7 درصد
- سرانه GDP: 4291
اقتصاد اندونزی، بزرگترین اقتصاد در جنوبشرقی آسیا است که غالبا بر صادرات کالا استوار است. عمدهترین کالاهای صادراتی شامل زغال سنگ، فراوردههای نفتی، لاستیک و روغن پالم هستند. کسری بودجه برای سال ۲۰۲۳، در حدود ۲.۸۱ تا ۲.۹۵ درصد از تولید ناخالص ملی هدفگذاری شده است. با این حال، نابرابری منطقهای، کمبود زیرساختها و فساد دولتی مهمترین موانع پیش روی روند رشد این اقتصاد هستند.
۱۷-هلند
- GDP هلند ۱.۰۳ هزار میلیارد دلار است
- GDP تعمیمیافته با PPP: 1.12 هزار میلیارد دلار
- نرخ رشد GDP: 5 درصد
- سرانه GDP: 58061
هلند یک شاهراه حملونقل تجارت جهانی است. همچنین، تولید گل و انواع گیاهان، تولید کالاهای صنعتی و استخراج و فراوری نفت جزء محورهای اصلی اقتصاد هلند هستند. هلند دومین صادرکننده بزرگ محصولات کشاورزی است. علاوه بر این، بخش خدمات مالی هلند بسیار قدرتمند است و چهاربرابر تولید ناخالص ملی این کشور حجم دارد.
۱۸-عربستان سعودی
- GDP عربستان سعودی ۸۳۳.۵ میلیارد دلار است
- GDP تعمیمیافته با PPP: 1.75 هزار میلیارد دلار
- نرخ رشد GDP: 3.2 درصد
- سرانه GDP: 23585
اقتصاد عربستان بهشدت بر پایه نفت استوار است، چنانکه بزرگترین صادرکننده نفت در جهان نیز هست. بیشتر صنعت نفت این کشور، در قالب شرکت آرامکو، در اختیار دولت عربستان است. با این حال، با توجه به نگرانیهای جوامع جهانی درباره شرایط زیستمحیطی در استفاده از منابع انرژی فسیلی، سعودیها بهدنبال تنوع بخشیدن به اقتصاد خود از طریق تشویق سرمایهگذاران خصوصی در بخشهای خدماتی و فناوری هستند. علاوه بر این، در سالهای اخیر دولت بخشهایی از فعالیتهای آرامکو را برونسپاری و خصوصیسازی کرده است.
۱۹-ترکیه
- GDP ترکیه ۸۱۵.۲۷ میلیارد دلار است
- GDP تعمیمیافته با PPP: 2.6 هزار میلیارد دلار
- نرخ رشد GDP: 11 درصد
- سرانه GDP: 9586
اقتصاد ترکیه بسیار باز است و بخشهای صنعتی و خدماتی بزرگی در آن فعال هستند. عمدهترین صنایع آن شامل الکترونیک، پتروشیمی، خودرو و گردشگری میباشند. آشفتگی سیاسی و دخالت در درگیریهای مسلحانه منطقهای منجر به بیثباتی بازار مالی و ارزی و عدم اطمینان اقتصادی در این کشور شده است.
۲۰-سوئیس
- GDP سوئیس ۸۱۲.۹ میلیارد دلار است
- GDP تعمیمیافته با PPP: 54 میلیارد دلار
- نرخ رشد GDP: 3.7 درصد
- سرانه GDP: 93457
پخش خدمات سوئیس بسیار بزرگ و فعال است، بخصوص بخش مالی آن، و بخش تولید و فناوری آن جزء پیشرفتهترینها است. سوئیس نیروی کار بسیار ماهری را در اختیار دارد و نهادهای حقوقی، سیاسی و اقتصادی تاثیرگذار بینالمللی در این کشور قرار دارند. وجود زیرساختهای قابل اتکا زمینه را برای فعالیت یکی از مولدترین اقتصادهای جهان با سرانه GDP قابلتوجه، فراهم کرده است.
۲۱-لهستان
- GDP لهستان ۶۷۴.۰۵ میلیارد دلار است
- GDP تعمیمیافته با PPP: 1.42 هزار میلیارد دلار
- نرخ رشد GDP: 5.7 درصد
- سرانه GDP: 17840
بیست و یکمین اقتصاد جهان دارای صنایع سنگین، ازجمله تولیدات آهن و فولاد، ماشینسازی، کشتیسازی و استخراج زغالسنگ است. فضای مناسب تجاری با سیاستهای کلان اقتصادی مناسبِ لهستان، این کشور را تبدیل به تنها کشور اتحادیه اروپا کرد که از رکود اقتصادی سال ۲۰۰۸ مبرا بود. با وجود این، جمعیت سالخورده این کشور و قوانین نظارتی ناکارآمد چالشهای آتی اقتصاد لهستان هستند.
۲۲-سوئد
- GDP سوئد ۶۲۷.۴۳ میلیارد دلار است
- GDP تعمیمیافته با PPP: 617.90 میلیارد دلار
- نرخ رشد GDP: 4.8 درصد
- سرانه GDP: 60239
اقتصاد سوئد بسیار رقابتی است، استانداردهای زندگی در آن بسیار بالا و ترکیبی از سرمایهگذاری آزاد در کنار سیاستهای سخاوتمندانه دولت در رفاه اجتماعی، کلیت آن را تشکیل میدهند. اقتصاد این کشور به شدت به صادرات ماشینآلات، وسایل نقلیه موتوری، مخابرات و مواد معدنی متکی است.
سوئد یک کشور مهاجرپذیر است، همین امر باعث بروز چالشهایی کوتاهمدت در اقتصاد و نیروی کار کشور شده است.
۲۳-بلژیک
- GDP بلژیک ۵۹۹.۸۸ میلیارد دلار است
- GDP تعمیمیافته با PPP: 682.88 میلیارد دلار
- نرخ رشد GDP: 6.2 درصد
- سرانه GDP:51767 دلار
بلژیک ۲۳امین اقتصاد بزرگ جهان است؛ یک مرکز تجاری و حملونقل که اقتصادی مرکب از خدمات، تولید و صنایع پیشرفته ساختارهای مالی آن را تشکیل دادهاند. بلژیک به دلیل ادغام عمیق فعالیتهای خود با بقیه اقتصاهای اروپا، نسبت به نوسانات بخش یورو بسیار حساس است. نسبت بدهی عمومی این کشور به تولید ناخالصی آن تقریبا بالا است و همین امر باعث بروز چالشهای اقتصادی در آینده این کشور خواهد شد.
۲۴-تایلند
- GDP تایلند ۵۰۵.۹ میلیارد دلار است
- GDP تعمیمیافته با PPP: 1.34 هزار میلیارد دلار
- نرخ رشد GDP: 1.6 درصد
- سرانه GDP: 7233 دلار
علاوه بر طرفداری سیاستهای کلان کشور از سرمایهگذاری داخلی و خارجی، زیرساختهای مناسبی نیز برای این گونه فعالیتها درنظر گرفته شدهاند. حدود دو سوم اقتصاد این کشور را بخش صادرات آن تشکیل میدهند. عمده صادرات آن شامل کالاهای الکترونیک، محصولات کشاورزی، وسایل نقلیه موتوری و قطعات و محصولات غذایی هستند. تایلند همچنین صنعت گردشگری بسیار پویا و پرسودی دارد. بخش کشاورزی کشور، ۱۰ درصد اقتصاد آن را تشکیل میدهد و ۳۰ درصد نیروی کار تایلند را به خود مشغول کرده است.
۲۵-ایرلند
- GDP ایرلند ۴۹۸.۵۶ میلیارد دلار است
- GDP تعمیمیافته با PPP: 535.28 میلیارد دلار
- نرخ رشد GDP: 13.5 درصد
- سرانه GDP: 99152
سرانه GDP ایرلند نشان از سطح بالای رفاه اجتماعی در این کشور دارد. بخش قدرتمند اقتصاد ایرلند را شرکتهای چندملیتی فعال در این کشور تشکیل میدهند. نرخ مالیات شرکتی در ایرلند پایین، در حدود ۱۲ درصد، است و مجموعهای از نیروی کار ماهر و فناوریهای در دسترسی، ایرلند را به منطقهای مطلوب برای سرمایهگذاران و شرکتهای فناوری بزرگ تبدیل کرده است. با وجود این، و همزمان با فشارهای بینالمللی، ایرلند مجبور به اتخاذ سیاستهای مالیاتی شدیدتری خواهد بود. همین امر ممکن است روند سرمایهگذاری خارجی در این کشور را با اختلال روبرو کند.
ایران (رتبه ۵۶ام)
- GDP ایران در حدود ۲۴۰ میلیارد دلار است
- GDP تعمیمیافته با PPP: 1.400 هزار میلیارد دلار
- نرخ رشد GDP: 1.7 درصد
- سرانه GDP: 2757 دلار
اقتصاد ایران بیشتر از هرچیز دیگری، به صادرات نفت و گاز وابسته است. صادرات بخش کشاورزی کشور نیز قابل توجه است، اما در سالهای اخیر و به دلیل بحرانهای آبی و ژئوپلیتیک، به شدت تحلیل رفته است. افزایش قیمتها در بخش انرژی، آینده درآمدی ایران را از این بخش تقویت کرده است. همچنین، بخش معدن کشور بسیار پر رونق و رو به رشد است. با وجود این، عدم دسترسی به فناوریهای جدید، سیاستهای سرمایهگذاری بسته و نیروی کار نهچندان بهروز، چالشهای جدیای برای اقتصاد ایران حاصل کردهاند.