وال استریت، چیست (Wall Street)؟ کجاست؟ به چه می‌پردازد؟

وال استریت (Wall Street) را می‌توان از دو زاویه اقتصادی و موقعیت جغرافیایی آن تعریف کرد. از نظر جغرافیایی (موقعیت مکانی) وال استریت هشت بلوک از منطقه منهتن نیویورک را اشغال کرده است. از شرق به غرب، از برادوی تا خیابان جنوبی، وال استریت در قلب منطقه مالی آمریکا است.

وال استریت نماینده مفهوم سرمایه‌داری در دنیا است و محل استقرار بورس اوراق بهادار نیویورک (NYSE)، بانک‌های متعدد و قدرتمند آمریکا و بسیاری موسسات مالی و شرکت‌های جهانی است. عبارت ” وال استریت” نماینده نوع فعالیت و منشاء حرفه‌ای بانک‌های سرمایه‌گذاری، معامله‌گران اوراق بهادار، صندوق‌های تامین مالی و مدیران پرتفوی است. در مفهومی جاه‌طلبانه‌تر، این عبارت به مکان و افرادی اشاره دارد که نبض اقتصاد دنیا را در دست دارند.

تاریخچه وال استریت (Wall Street)

وال استریت نام خود را از یک دیوار فیزیکی و به صورت تحت الفظی گرفته است. این دیوار در سال‌های جنگ آمریکا و بومیان این کشور و برای حفاظت از شهروندان نیویورکی در نزاع با بومیان آمریکا ساخته شد. بعدها به یک مکان تجاری برای گردهمایی خریداران و فروشندگان و انجام معاملات فی‌مابین تبدیل شد. در سال ۱۷۹۲، فروشندگان و خریداران استراتژی خلق بازاری چهارچوب مدار و قانون‌مند را طراحی کردند که در بطن آن، نیویورک و منطقه وال استریت قرار داشت.

سقوط وال استریت

سقوط وال استریت
سقوط وال استریت

در سال ۱۹۲۹ رکود همه‌گیر در اقتصاد آمریکا و بویژه در بازار نیویورک رخ داد که بعدها به نام  رکود بزرگ (Great Depression) مشهور شد. درباره حجم فوق‌العاده فروش‌ها در پاییز ۱۹۲۹ هنوز هم اختلاف نظر وجود دارد و نمی‌توان به صورت دقیقی دلیل آن را بیان کرد. با این حال، کارشناسان بر این باورند که چند سال قبل از وقوع رکود، میزان بسیار بالایی از سهام  با قیمت‌های بالا خریداری شده بودند که ناگهان به فروش‌های احساسی تبدیل شدند. در پایان اکتبر همان سال، داوجونز تمام سودهای قبلی خود را – تقریبا ۲۵ درصد از کل سودهای در آن دهه – در چند ساعت از دست داد.

اهمیت وال استریت

اهمیت وال استریت را باید از دو جنبه بررسی کرد: جنبه اقتصادی و جنبه فرهنگی!

جنبه اقتصادی

آمریکا بزرگترین اقتصاد جهان و شهر نیویورک مرکز مالی آن است. از آنجایی که وال استریت مترادف است با بخش اقتصادی نیویورک، و تا حدود زیادی بخش مالی آمریکا، درنتیجه دایره اهمیت اقتصادی آن به تمام نقاط دنیا گسترش می‌یابد.

شرکت‌هیا مالی و غیرمالیِ بسیار مطرحی در این منطقه مستقر شده‌اند و هزاران نفر (بیشتر متخصصان مالی) در آن فعالیت دارند؛ همچنین، در این منطقه بازارهای سهام Nasdaq و نیویورک وجود دارند (دو تا از بزرگترین بورس‌های جهان که برخی از بزرگترین شرکت‌ها مانند آمازون، گوگل، اپل و اکسون را در خود دارند).

از اصلی‌ترین دلایل در گسترش اهمیت و آوازه وال استریت در تمام کشورها جهان، فعالیت‌ شرکت‌های قدرتمند در این بازار، امکان دریافت وام‌های نجومی از بانک‌های مستقر در آن و پروژه‌های فعال و در مقیاس جهانی هستند.

جنبه  فرهنگی

نفوذ فرهنگی وال استریت به فیلم‌ها، نمایش‌های تلویزیونی، کتاب‌ها و رسانه‌های دیگر غیرقابل انکار است. سبک هیجان‌انگیز کار و زندگی در وال استریت در این رسانه‌ها تفسیر و به نمایش گذاشته شده است. بازیگران اصلی در وال استریت، خوب یا بد، به نمادهایی مشهور تبدیل شده‌اند. افرادی مانند وارن بافت، جیمی دیمون، کارل ایکان، جورج سوروس، سمبل‌های پیشرفت مالی هستند.

مثبت یا منفی، وال استریت یک اصطلاح برای نمایش قدرت یا ضعف اقتصاد در دنیا است؛ اینجا جایی است که ریسک مثل اکسیژن استنشاق می‌شود و استراتژی‌های برنده یا بازنده در لحظه به واقعیت تبدیل می‌شوند.

هر تغییری در چیدمان شرکت‌ها، سهام و سهامداران کوچک و بزرگ، حرکت جهانی به سمت شکوه، سقوط یا رکود اقتصادی را نتیجه می‌دهد.درواقع، Wall Street یک پنجره به این جنجال جهانی بر سر تکه‌های بیشتر از اقتصاد جهان است.

خبرهای مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

همچنین بخوانید
بستن
دکمه بازگشت به بالا