ChatGPT چیست و چه تأثیری بر زندگی روزمره و وضعیت اقتصادی شما خواهد داشت؟

ChatGPT یک ربات چت است که در نوامبر سال ۲۰۲۲ توسط شرکت فناوری OpenAI در فضای مجازی عرضه شد. از زمان معرفی، ChatGPT هیاهوی زیادی در فضای مجازی و دنیای هوش مصنوعی به پا کرده است. ازجمله ویژگی‌های منحصربه‌فرد این ربات هوشمند، توانایی خارق‌العاده آن در تقلید شیوه مکالمه و استدلال انسان و تصمیم‌گیری بر اساس داده‌ها و وضعیت دریافتی است.

طی این چند ماه از انتشار، بسیاری از افراد از این اپلیکیشن هوش مصنوعی برای فعالیت‌هایی چون دریافت بلیط پارکینگ، برنامه‌ریزی برنامه‌های ورزشی و حتی خلق داستان‌ مختص کودکان و روخوانی آن برای آن‌ها استفاده کرده‌اند. همچنین، در چند هفته گذشته، محققان از این چت برای نوشتن یک مقاله تحقیقاتی استفاده کردند که نتیجه آن فراتر از باور دانشمندان بود.

به‌ویژه، متخصصان حوزه فناوری بر این باورند که ChatGPT توانایی متحول‌کردن تاریخچه رابطه انسان با هوش مصنوعی و خلق دنیایی فراتر از ارتباطات انسانی را دارد (متاورس). درواقع، ChatGPT آغاز یک انقلاب نوین در ادغام هوش انسانی با سرعت و دقت ماشین‌هاست.

ChatGPT چیست؟

ChatGPT
ChatGPT

اگر بخواهیم به زبانی بسیار ساده بگوییم، ChatGPT یک پاسخگوی هوشمند است که قابلیت خلق مکالمات و استدلال‌هایی شبیه به کاربر انسانی را دارد. به‌ویژه، ChatGPT عضوی از خانواده‌ای بزرگتر تحت عنوان Chatbotها است که با هدف خودکارسازی خدمت‌دهی ایجاد و توسط شرکت‌های بزرگی استفاده می‌شوند.

این ربات دنیای مجازی توسط شرکت OpenAI ساخته شده که یک شرکت تحقیقاتی و فعال در حوزه هوش مصنوعی است. حروف GBT اشاره به Genrative Pre-training Transformer دارند که به‌ معنی مبدل پیش- تمرینی مولد است. بخصوص، GBT قدرت و شیوه تحلیل زبان توسط این ربات را دسته‌بندی می‌کند.

ChatGPT به الگوریتمی از یادگیری ماشین مسلح است که با هربار دریافت بازخورد از کاربر انسانی، توان و قابلیت‌های پاسخگویی خود را به‌روز و تقویت می‌کند. این شیوه یادگیری عمیق، به ربات این امکان را می‌دهد که علاوه بر بهبود اطلاعات و نتیجه‌گیری خود، حتی شیوه تعامل و تحلیل وضعیت خود را نیز نسبت به تجربیاتش متحول سازد.

نوشتن مقالات و تحلیل بازارهای سهام

در یک مطالعه برای سنجش توان تحلیل ChatGPT، از آن خواسته شده بود که بر اساس چندین مقاله پایه، یک مقاله جدید و متناظر بنویسد. آنچه این ربات در جواب تولید کرد یک مقاله سرشار از جزئیات و فنی از مقالات رفرنس (شبیه یک مقاله بازنگری) بود که دنباله‌ای از پیشنهاد‌ها و افق‌های قابل بررسی در آن موضوع را نیز ارائه می‌داد.

در یک مورد کمی پیچیده‌تر، از این ربات تحلیل‌گر خواسته‌ شده بود که مکالمه‌ای تحلیلی در زمینه یک سهم از بازار سهام را با کاربری فعال در حوزه اقتصاد داشته باشد.  مکالمه و پاسخ‌های ربات آنقدر عمیق و مرتبط بود که کارشناس اقتصادی نتوانسته بود آن را از ایده‌گرایی و بررسی‌های دقیق یک فعال بازار موردنظر تشیخص دهد.

فواید استفاده از ChatGPT

هوش مصنوعی
هوش مصنوعی

چنانکه مشخص است، این ربات هوشمند قابلیت‌های زیادی دارد که در کانون تمام آن‌ها، تجزیه‌وتحلیل موقعیت‌ها و تغییر شیوه پردازش متناسب با نوع مسئله و داده‌های قرار دارد. یکی از اصلی‌ترین قابلیت‌های این رابط محصول OpenAI، توان بالای آن در تشخیص سوالات گمراه‌کننده و پاسخ منطقی دادن به آن‌هاست.

چنین قابلیتی، ChatGPT را به یک دستیار فوق‌العاده برای شرکت‌های مختلف و پاسخگویی به مشتریان آنلاین تبدیل کرده است. کارایی دیگر این رباط پاسخگو، بررسی وضعیت بنیادی شرکت‌های فعال در بازارهای سهام است که آن را به دستیاری هوشمند، دقیق و خستگی نا‌پذیر برای فعالیت در بازار سهام تبدیل خواهد کرد.

معایب ChatGPT

یکی از مهم‌ترین مشکلاتی که این ربات هوشمند دارد، گزاره‌های نادرستی است که برای مسائل و وضعیت‌های فازی تولید می‌کند. به‌ عبارتی، وقتی داده‌ها و سوالات موجود با ابهام در مفهوم داده و فضای مسئله همراه‌اند، بررسی آن‌ها و پاسخگویی مناسب توسط ربات با خطاهای بیشتری همراه است.

مشکل دیگر، استفاده نادرست افراد از قابلیت‌های این ربات پاسخگو است. در دانشگاه‌های زیادی دانشجویان از ChatGPT برای نوشتن مقالات و تحلیل‌های خود استفاده کرده‌اند. علاوه‌براین، هکرهای کلاه سیاه می‌توانند از این اپ برای ساخت ویروس‌ها، Malware  و آسیب ‌رساندن به شبکه‌های کامپیوتری بهره بگیرند.

درنهایت، انتظار می‌رود تا سال ۲۰۳۰ تعداد اپ‌های اینگونه که از برنامه‌های یادگیری ماشین قدرت‌ گرفته‌اند، افزایش یابد. این صعود در انتشار ابزارهای تحلیل خودکار، مفاهیم جدیدی در تحقیقات علمی، تبادل اطلاعات در شبکه‌های مختلف، رقابت‌های اقتصادی و تجاری و بسیاری روندهای موجود کنونی ایجاد خواهد کرد.

آنچه باید پذیرفت، عدم امکان متوقف کردن این روند افزایشی در تولید ChatGPTها و نیاز به آموزش جوامع برای بهره‌گیری درست از آن‌هاست.

خبرهای مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا