سکته‌های مکرر تولید صنعتی

کمبود برق، سرمایه در گردش و نیروی کار، صنعت را به رکود کشانده است.

سکته‌های مکرر تولید صنعتی

برای دومین ماه متوالی، صنعت ایران با رکود مواجه شده و شاخص مدیران خرید نشان‌دهنده انقباض فعالیت‌های اقتصادی است. یکی از عوامل اصلی این رکود، کمبود برق و قطعی‌های مکرر است که منجر به تعطیلی صنایع به مدت دو روز در هفته شده است. علاوه بر این، کمبود سرمایه در گردش و مشکل تخصیص ارز برای واردات نهاده‌های تولیدی و مهم‌تر از همه عدم تمایل نیروی کار متخصص به اشتغال در شرکت‌ها از دیگر عوامل رکود مکرر صنعت به شمار می‌روند. شاخص مدیران خرید در تیرماه ۴۷.۲ برآورد شده است.

رکود بنگاه‌ها عمیق‌تر شده و شاخص کل اقتصاد نیز پس از حذف اثرات فصلی، به ۴۷.۲ کاهش یافته است که این امر نشان‌دهنده دومین رکورد زیر ۵۰ در دو ماه متوالی است. این روند نشان می‌دهد که فعالیت کسب‌وکارها در کل اقتصاد همچنان در حال تضعیف است.

قطعی‌های برق، مشکلات زنجیره تامین مواد اولیه و کاهش تقاضای مشتریان داخلی، شدت بیشتری به کاهش تولید بخش صنعت افزوده است. بسیاری از شرکت‌ها با کمبود نقدینگی و منابع مالی روبرو هستند و علاوه بر این، عدم تمایل نیروی انسانی به ماندن در شرکت‌ها به علت افزایش هزینه‌های زندگی و عدم تناسب دستمزد با هزینه‌ها، شرکت‌ها را با کمبود نیروی انسانی مواجه کرده است.

شاخص «میزان تولید محصول یا ارائه خدمات» پس از حذف اثر فصلی، ۴۵.۲ به دست آمده که برای چهارمین ماه پیاپی کاهشی است. شاخص «میزان سفارش‌های جدید مشتریان» نیز معادل ۴۴.۳ برآورد شده و برای سومین ماه متوالی کاهشی است. شاخص «موجودی مواد اولیه یا لوازم خریداری‌شده» برای پنجمین ماه پیاپی کاهشی بوده و به ۴۹.۷ رسیده است.

شاخص «میزان فروش کالاها یا خدمات» با سه‌ماه کاهش متوالی ۴۸.۹ برآورد شده و همزمان شاخص میزان استخدام و به‌کارگیری نیروی انسانی نیز با ثبت عدد ۴۸.۹ به کمترین میزان ۱۱ ماهه رسیده است. کاهش تقاضای داخلی و خارجی، مشکلات تامین مواد اولیه و عدم تخصیص ارز مورد نیاز از دلایل اصلی این رکود است.

منبع :
پایگاه خبری دنیای اقتصاد

خبرهای مشابه

دکمه بازگشت به بالا