خروج ۱.۶ میلیارد دلار ارز توسط مدیران خودرو
دپوی ۷۵ هزار خودرو و اعتراض گسترده مشتریان به عدم تحویل خودروهای ثبتنامی. در ماههای اخیر، اعتراضات مشتریان شرکت مدیران خودرو به اوج خود رسیده است. این مشتریان که ماههاست در انتظار تحویل خودروهای ثبتنامی خود هستند، از سیاستهای اخیر این شرکت به شدت ناراضیاند. خبرها حاکی از آن است که حدود ۷۵ هزار خودرو در پارکینگهای این شرکت دپو شده است و از این تعداد، بیش از ۴۰ هزار خودرو متعلق به مشتریانی است که مبلغ خودروهای خود را به طور کامل پرداخت کردهاند. این موضوع با ورود دادستان شهرستان بم به مساله همراه شده است.
دادستان شهرستان بم، بهنام جعفری، در بازدیدی از پارکینگهای شرکتهای خودروسازی در منطقه ویژه اقتصادی ارگ بم، اظهار داشت که از ابتدای سال جاری، ترخیص خودروها یا صورت نگرفته یا به شکل بسیار محدود انجام شده است. وی همچنین هشدار داد که در صورت اخلال یا سنگاندازی از سوی شرکتها، ادارات یا سازمانها، پرونده قضایی برای آنها تشکیل خواهد شد و برخورد قانونی صورت خواهد گرفت.
مدیران خودرو در شرایطی که پول خودروهای ثبتنامی را از مشتریان دریافت کرده است، همچنان خواستار پرداخت وجه اضافی هستند و به همین دلیل خودروها را تحویل نمیدهد. این وضعیت باعث اعتراض شدید مشتریان شده است.
معاونت حقوقی وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) نیز به دنبال این اعتراضات، در نامهای به شکایت مشتریان اشاره کرد و از پیگیری حقوقی این موضوع خبر داد. همچنین، شورای رقابت نیز به دنبال این اعتراضات وارد عمل شده و خریداران محصولات مدیران خودرو با اشاره به اینکه قیمت خودروها در قرارداد مقطوع ذکر شده، از عدم رعایت این قراردادها گلایه کردهاند.
نکته جالب توجه این است که شرکت مدیران خودرو و شرکت زیرمجموعه آن در سال گذشته بیش از ۱.۶ میلیارد دلار ارز از کشور خارج کردهاند. این میزان ارز نسبت به سال ۱۴۰۱، ۸۹ درصد افزایش داشته است. در حالی که بسیاری از واحدهای تولیدی و مولد کشور در تأمین ارز برای واردات مواد اولیه با مشکلاتی مواجه بودند، مدیران خودرو با کدام معیار توانستهاند به این میزان ارز دست یابند؟ این سوالی است که نیازمند پاسخگویی و بررسیهای دقیق از سوی نهادهای نظارتی است.