اجرای طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان؛ صرفهجویی ۷۵ هزار میلیارد تومانی
مدیر اجرایی طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان اعلام کرد که اجرای این طرح در بازه ۳۰ ماهه موجب صرفهجویی ۷۵ هزار میلیارد تومانی شده است.
به گزارش ایسنا، این طرح به منظور جلوگیری از هدررفت آرد یارانهای و کنترل انحرافات یارانهای به اجرا درآمد. در گذشته، تفاوت قیمتی آرد دولتی و آزاد، زمینه قاچاق آرد یارانهای را فراهم کرده و به یک معضل اقتصادی تبدیل شده بود. اما با اجرای طرح هوشمندسازی، این چالش به میزان قابل توجهی رفع شد.
طرح هوشمندسازی در دو فاز اجرا شد؛ در فاز اول کارتخوانهای هوشمند در نانواییها نصب شدند و در فاز دوم، تخصیص سهمیه آرد یارانهای به نانوایان بر اساس عملکرد دوره قبل و درصدی اضافه صورت گرفت. نتایج اجرای این طرح در سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ نشان میدهد که ۱.۵ میلیون تن آرد معادل ۲۷ هزار میلیارد تومان صرفهجویی شده است. این مقدار آرد، نیاز ۲۰ میلیون نفر را در یک سال تأمین میکند. در مجموع، کاهش هزینهای که در این دو سال به واسطه طرح هوشمندسازی رخ داد، به ۳ میلیون تن معادل ۵۴ هزار میلیارد تومان رسید. این صرفهجوییها بدون ایجاد شوک قیمتی در بازار به دست آمد.
محمد رسول نظافتی، مدیر اجرایی طرح هوشمندسازی، در برنامه “میز اقتصاد” تأکید کرد که از سال ۱۳۹۸ روند مصرف آرد یارانهای در کشور مطرح بود و تا سال ۱۴۰۰ با رشد سالانه ۳ درصدی همراه بود. این روند به دلیل افزایش جمعیت و سایر شاخصهای اقتصادی طبیعی بود. اما از سال ۱۴۰۱ با اجرای طرح هوشمندسازی، نه تنها روند مصرف افزایش نیافت بلکه ثابت شد و حتی در سال ۱۴۰۳ نیز این روند تثبیت خواهد شد.
وی در پایان بیان کرد که اجرای این طرح باعث شده دولت برای تأمین نان ارزان برای مردم، به منابع کمتری نیاز داشته باشد و تا پایان نیمه اول سال ۱۴۰۳، مجموعاً ۷۵ هزار میلیارد تومان صرفهجویی صورت گرفته است.