کاهش سرمایه‌گذاری خارجی توسط صندوق ثروت ملی عربستان

صندوق ثروت ملی عربستان برنامه دارد سرمایه‌گذاری‌های خارجی خود را کاهش دهد و تمرکز بیشتری بر اقتصاد داخلی داشته باشد.

کاهش سرمایه‌گذاری خارجی توسط صندوق ثروت ملی عربستان سعودی

صندوق ثروت ملی عربستان سعودی قصد دارد حجم سرمایه‌گذاری‌های خارجی خود را حدود یک سوم کاهش دهد و بر تقویت اقتصاد داخلی تمرکز بیشتری داشته باشد. این اقدام در راستای طرح‌های اقتصادی ولیعهد محمد بن سلمان برای کاهش وابستگی عربستان به نفت صورت می‌گیرد و توسط یاسر الرمیان، رئیس صندوق سرمایه‌گذاری عمومی عربستان سعودی در جریان یک همایش اقتصادی در ریاض اعلام شد.

در همایش سالانه ابتکار سرمایه‌گذاری آینده (FII) در ریاض، رهبران تجاری، فناوری و مالی از سراسر جهان گرد هم آمده‌اند تا روابط خود را با برخی از بزرگ‌ترین شرکت‌های سعودی و صندوق ثروت ملی ۹۲۵ میلیارد دلاری این کشور تقویت کنند. در این نشست، الرمیان بیان کرد که هدف صندوق از سرمایه‌گذاری‌های خارجی کاهش سهم آن‌ها به ۱۸ تا ۲۰ درصد از کل پرتفوی صندوق است؛ در حالی که این رقم در حال حاضر حدود ۳۰ درصد است.

امسال، این رویداد همچنین فرصتی برای سنجش تمایل سرمایه‌گذاران به برنامه‌های تحول اقتصادی عربستان فراهم کرده است، آن‌هم در شرایطی که نگرانی‌هایی از گسترش درگیری‌ها در خاورمیانه وجود دارد. صندوق سرمایه‌گذاری عمومی عربستان که به عنوان ابزار اصلی در برنامه‌های ولیعهد شناخته می‌شود، در حال حاضر میلیاردها دلار در بخش‌های جدید و درآمدزایی‌های پایدار سرمایه‌گذاری کرده است. با این وجود، هزینه‌های رو به رشد باعث شده برخی از پروژه‌های بزرگ و نمادین این صندوق کاهش یابد.

الرمیان اعلام کرد که در روش سرمایه‌گذاری صندوق تغییراتی ایجاد شده و آن‌ها اکنون بیشتر تمایل دارند سرمایه‌گذاری مشترک با شرکت‌های داخلی و بین‌المللی داشته باشند تا به این وسیله همکاری‌های بلندمدت‌تری ایجاد کنند. وی افزود: “اکنون تمایل داریم با شرکت‌ها به صورت مشترک سرمایه‌گذاری کنیم، نه صرفاً تخصیص سرمایه.”

همچنین وزیر سرمایه‌گذاری عربستان، خالد الفالح، اعلام کرد که تعداد شرکت‌های خارجی دارای دفتر مرکزی منطقه‌ای در عربستان به ۵۴۰ شرکت رسیده است، که پیش از هدف‌گذاری سال ۲۰۳۰ و رسیدن به ۵۰۰ شرکت محقق شده است. نمونه‌ای از این موارد بانک Mizuho است که قصد دارد دفتر مرکزی خود را در ریاض تأسیس کند.

علاوه بر این، وزیر انرژی عربستان، شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان، در همان همایش بیان کرد که این کشور متعهد به حفظ ظرفیت تولید نفت خود در سطح ۱۲.۳ میلیون بشکه در روز است. از سوی دیگر، سخنرانان سرشناسی از جمله مدیران عامل شرکت‌های بزرگ فناوری و بانک‌های بزرگ جهانی در این رویداد شرکت کردند.

به گفته جفری ساکس، اقتصاددان مشهور، ایالات متحده و اسرائیل به دلیل عدم حمایت از تشکیل دولت مستقل فلسطین، منجر به افزایش تنش‌های منطقه‌ای شده‌اند. همچنین ایلان ماسک، مدیرعامل تسلا، به صورت ویدئویی در این همایش شرکت کرد و درباره هوش مصنوعی و مسائل جمعیتی صحبت کرد. ماسک پیش‌بینی کرد که تا سال ۲۰۴۰ میلیاردها ربات انسان‌نما با قیمت‌هایی بین ۲۰ تا ۲۵ هزار دلار تولید خواهند شد و این موضوع ارزش شرکت تسلا را به‌طور قابل‌توجهی افزایش خواهد داد.

منبع :
وبسایت اینوستینگ

خبرهای مشابه

Back to top button