عذرخواهی سامسونگ برای کاهش سود مالی در سهماهه سوم
سامسونگ الکترونیکس اعلام کرده است که سود سهماهه این شرکت احتمالاً کمتر از پیشبینیهای بازار خواهد بود و برای این عملکرد ناامیدکننده از سهامداران و مشتریان خود عذرخواهی کرده است.
براساس گزارشی از خبرگزاری ایسنا، این بیانیهی سامسونگ، نشاندهنده چالشهای جدی این شرکت در مواجهه با رقابت روزافزون در حوزه تراشههای حافظه و فناوریهای پیشرفته است. سامسونگ به مدت سه دهه به عنوان بزرگترین تولیدکننده تراشههای حافظه در جهان شناخته شده است اما اکنون با افزایش رقابت از سوی شرکتهای دیگر، به ویژه چین، دست و پنجه نرم میکند.
این شرکت به تازگی اعلام کرده که مذاکرات و توسعهی تراشههای هوش مصنوعی آنها با یکی از مشتریان کلیدی به تأخیر افتاده است، در حالی که شرکتهای چینی با افزایش تولید تراشههای معمولی، بر این بازار چیره شدهاند و این موضوع باعث کاهش درآمد سامسونگ در بخش نیمهرساناها شده است.
سامسونگ، که بزرگترین تولیدکننده تراشههای حافظه، تلفنهای هوشمند و تلویزیونهای پیشرفته در جهان است، سود عملیاتی ۹.۱ تریلیون وون (معادل ۶.۷۸ میلیارد دلار) را برای سهماهه منتهی به ۳۰ سپتامبر اعلام کرد. این میزان، کمتر از ۱۰.۳ تریلیون وونی بود که در ارزیابیهای قبلی توسط “اسمارت استیمیت LSEG” پیشبینی شده بود.
اگرچه سود عملیاتی سهماهه سوم امسال سامسونگ نسبت به سود ۲.۴۳ تریلیون وونی مدت مشابه سال گذشته افزایش داشته است، اما در مقایسه با سود ۱۰.۴۴ تریلیون وونی سهماهه دوم سال جاری کاهش یافته است.
نظرات تحلیلگران
تحلیلگر شرکت سرمایهگذاری و اوراق بهادار “بیانکی”، لی مین هه، اظهار داشت که این نتایج شوکهکننده بوده است و بسیاری از تحلیلگران انتظار چنین کاهش درآمدی را نداشتند. وی همچنین افزود که انتظار بهبودی در سهماهه چهارم نیز نمیرود، چراکه سامسونگ از شرکت “اس کی هاینیکس” در فروش تراشههای پهنای باند بالا (HBM) عقب افتاده است.
بسیاری از تحلیلگران معتقدند که واکنش دیرهنگام سامسونگ به بازار تراشههای هوش مصنوعی و وابستگی زیاد این شرکت به بازار چین و تراشههای سنتی موبایل، سامسونگ را در برابر تهدیدهای ژئوپلیتیکی و کاهش تقاضا آسیبپذیر کرده است.
تراشههای هوش مصنوعی و بازار رقابتی
تراشههایی که در سرورهای هوش مصنوعی استفاده میشوند و حاشیه سود بالایی دارند، به سامسونگ کمک کردند تا بازار تراشهها پس از رکود ناشی از همهگیری کرونا دوباره بهبود پیدا کند. اما سامسونگ همچنان از “اس کی هاینیکس” در تأمین تراشههای HBM برای شرکت انویدیا عقب مانده است.
یانگ هیون جون، معاون اجرایی بخش دستگاههای سامسونگ، اعلام کرد: “ما نگران رقابتپذیری فناوری خود هستیم و برخی از افراد صحبت از بحران پیشروی سامسونگ میکنند. این دوران، دوران آزمون است.”
وضعیت سهام سامسونگ
قیمت سهام سامسونگ الکترونیکس امسال بیش از ۲۰ درصد کاهش یافته و در معاملات اخیر نیز ۱.۳ درصد افت داشت که بیشتر از کاهش ۰.۴ درصدی شاخص KOSPI بوده است.
براساس گزارش رویترز، جزئیات دقیق درآمد سامسونگ در ۳۱ اکتبر منتشر خواهد شد.