رشد ۹.۴ درصدی تجارت غیرنفتی ایران در تابستان

تجارت غیرنفتی ایران در تابستان ۱۴۰۲ به ۳۰.۶ میلیارد دلار رسید و رشد ۹.۴ درصدی را نسبت به سال قبل تجربه کرد.

رشد ۹.۴ درصدی تجارت غیرنفتی ایران در تابستان

سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت اعلام کرد که تجارت غیرنفتی کشور در فصل تابستان امسال به ۳۰ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار رسیده است. این رقم نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد ۹.۴ درصدی را نشان می‌دهد.

صادرات و واردات کشور در تابستان

بر اساس گفته‌های سید روح‌اله لطیفی، سخنگوی کمیسیون روابط بین‌الملل و توسعه تجارت خانه صنعت، معدن و تجارت ایران، میزان صادرات و واردات در تابستان امسال به ترتیب ۱۲.۳ میلیارد دلار و ۱۸.۳ میلیارد دلار بوده است.

وی توضیح داد که صادرات کشور در تابستان ۱۴۰۲ با رشد ۶.۲ درصدی نسبت به تابستان سال گذشته مواجه بوده و در همین دوره واردات نیز رشد ۱۱.۶ درصدی را تجربه کرده است.

بررسی ماه‌های تابستان در زمینه صادرات

لطیفی در ادامه اعلام کرد که در تیرماه سال جاری، میزان صادرات کشور به ۳ میلیارد و ۹۴۵ میلیون دلار رسیده که رشدی ۱۰ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل داشته است. در مردادماه نیز با رشد ۱۸ درصدی، صادرات غیرنفتی کشور به ۴ میلیارد و ۴۷۰ میلیون دلار افزایش یافت. هرچند که در شهریورماه، کاهش ۷.۱ درصدی در صادرات مشاهده شده و این رقم به ۳.۹ میلیارد دلار کاهش یافته است.

واردات در ماه‌های تابستان

در خصوص واردات کالاها به کشور، لطیفی توضیح داد که کمترین میزان واردات در تابستان مربوط به تیرماه بوده که در این ماه ۳ میلیارد و ۹۴۴ میلیون دلار کالا وارد کشور شده است. این رقم نسبت به تیرماه سال گذشته ۲۸.۴ درصد کاهش یافته است. بیشترین میزان واردات نیز در مردادماه ثبت شده و به ۶.۴ میلیارد دلار با رشد ۲۱.۶ درصدی رسیده است. همچنین در شهریورماه واردات به ۶.۳ میلیارد دلار رسیده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۲ درصد افزایش داشته است.

تراز تجاری کشور در تابستان

لطیفی همچنین به تراز تجاری کشور اشاره کرد و گفت: با وجود رشد صادرات، واردات بیشتر از ۲.۵ میلیارد دلار طلا، خودرو و همچنین نهاده‌های تولید، دامی و ماشین‌آلات صنعتی باعث شد تا تراز تجاری کشور در تابستان به منفی ۶ میلیارد دلار برسد. وی در پایان خاطرنشان کرد که میزان تجارت کشور در تابستان امسال نسبت به بهار رشد ۱۰ درصدی داشته است.

منبع :
خبرگزاری ایسنا

خبرهای مشابه

Back to top button