افزایش صادرات چین با کاهش واردات و چشم‌انداز تیره تجارت

صادرات چین در ماه آگوست رشد قوی داشت اما کاهش واردات و ضعف تقاضای داخلی نشان‌دهنده چالش‌های پیش روی تجارت این کشور است.

افزایش صادرات چین با کاهش واردات و چشم‌انداز تیره تجارت

صادرات چین در ماه آگوست رشد قوی داشت اما کاهش واردات و ضعف تقاضای داخلی نشان‌دهنده چالش‌های پیش روی تجارت این کشور است.

صادرات چین در ماه آگوست با بالاترین سرعت خود در یک سال و نیم اخیر رشد کرد، اما کاهش واردات به دلیل ضعف تقاضای داخلی باعث تیرگی چشم‌انداز تجاری شد. این آمار نشان‌دهنده چالشی است که سیاست‌گذاران پکن با آن مواجه‌اند، زیرا آنها تلاش می‌کنند تا رشد اقتصادی را بدون اتکا بیش از حد به صادرات تقویت کنند، به ویژه در شرایطی که مصرف‌کنندگان با محدودیت مالی مواجه‌اند.

اقتصاد چین در سال گذشته به دلیل رکود طولانی‌مدت بخش املاک و مستغلات عملکرد ضعیفی داشته است و نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که صادرات همچنان در رکود است و قیمت‌های درب کارخانه نیز به پایین‌ترین حد خود در ۱۴ ماه اخیر رسیده‌اند، که نشان‌دهنده کاهش قیمت‌ها توسط تولیدکنندگان برای جذب مشتریان است.

عملکرد قوی صادرات و موانع پیش‌رو

داده‌های گمرکی نشان می‌دهد که صادرات از دومین اقتصاد بزرگ جهان در ماه گذشته به میزان ۸.۷ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است که سریع‌ترین رشد از مارس ۲۰۲۳ تاکنون بوده و از پیش‌بینی ۶.۵ درصدی نظرسنجی رویترز و افزایش ۷ درصدی ماه جولای فراتر رفته است. با این حال، واردات تنها ۰.۵ درصد افزایش یافت که کمتر از پیش‌بینی‌ها بود و نسبت به رشد ۷.۲ درصدی ماه گذشته کاهش داشته است.

خبرهای مشابه

ژو ماهوا، پژوهشگر اقتصاد کلان در بانک اوربرایت چین گفت: “عملکرد قوی صادرات و مازاد تجاری برای رشد اقتصادی در سه ماهه سوم و کل سال مثبت است، اما محیط اقتصادی و ژئوپلیتیکی جهانی پیچیده است و صادرات چین با موانع زیادی روبرو است.”

اقتصاددانان هشدار داده‌اند که چین در صورتی که بیش از حد به صادرات تکیه کند، ممکن است به هدف رشد خود نرسد. آنها فشار بیشتری را بر سیاست‌گذاران برای ارائه محرک‌های جدید برای احیای اقتصاد وارد می‌کنند. آنالیزگران نومورا در یادداشتی نوشتند که رشد قوی صادرات ممکن است از حمایت‌های فوری سیاستی جلوگیری کند، اما همچنان انتظار می‌رود که در سه ماهه چهارم، اقدامات جسورانه‌تری اعلام شود.

رشد صادرات به اتحادیه اروپا و جنوب شرق آسیا

در ماه آگوست، صادرات چین به اتحادیه اروپا با ۱۳.۴ درصد افزایش نسبت به سال قبل، بیشترین افزایش را در میان بازارهای اصلی صادراتی چین داشت، در حالی که فروش به اقتصادهای جنوب شرق آسیا نیز ۸.۸ درصد افزایش یافت. صادرات به ایالات متحده تنها ۴.۹ درصد رشد داشت، اما واردات از این کشور با ۱۲.۲ درصد افزایش به بیشترین میزان در بین بازارهای اصلی وارداتی رسید.

منبع :
وبسایت اینوستینگ

خبرهای مشابه

دکمه بازگشت به بالا