انتشار اوراق قرضه زیرساختی بانک Axis هند در سپتامبر
بانک Axis هند، احتمالاً در ماه سپتامبر اقدام به انتشار اوراق قرضه زیرساختی خواهد کرد. به گزارش منابع آگاه، این بانک به جمع سایر بانکهای هندی میپیوندد که از طریق انتشار اوراق قرضه زیرساختی به جمعآوری منابع مالی میپردازند.
یک مقام آگاه که نخواست نامش فاش شود، گفت: “بانک Axis در حال برنامهریزی برای انتشار اوراق قرضه زیرساختی است و به زودی این کار را انجام خواهد داد.” این مقام افزود که تقاضای قوی برای هزینههای سرمایهای (Capex)، به ویژه از بخش خصوصی، وجود دارد و این منابع مالی برای تأمین وامهای جدید استفاده میشود و نه برای تأمین مجدد.
بانک Axis اخیراً در ماه مارس با انتشار اوراق قرضه زیرساختی ده ساله به ارزش ۳۸.۵۱ میلیارد روپیه (۴۵۹.۰۷ میلیون دلار) و با نرخ بهره ۷.۶۴ درصد، توانست سرمایهگذاری قابل توجهی را جذب کند. اوراق قرضه این بانک توسط شرکتهای رتبهبندی کریسیل (Crisil) و ICRA، در سطح AAA رتبهبندی شدهاند.
بر اساس دادههای موجود، بانکها به غیر از مؤسسات مالی، در پنج ماه اول سال مالی جاری حدود ۴۳۶ میلیارد روپیه از طریق انتشار اوراق قرضه زیرساختی جمعآوری کردهاند. کارشناسان مالی پیشبینی میکنند که این مقدار در سال جاری از رکورد سال گذشته که ۵۷۴ میلیارد روپیه بود، عبور کند.
اوراق قرضه زیرساختی به منظور تأمین مالی پروژههای توسعه بلندمدت صادر میشوند. به گفته یکی از بانکداران، بانک Axis نیز مذاکراتی را آغاز کرده و به دنبال جذب حدود ۴۰ تا ۵۰ میلیارد روپیه از طریق این اوراق قرضه ده ساله است. این بانک احتمالاً پس از توافق با یک سرمایهگذار بزرگ، پیشنهادات خود را مطرح خواهد کرد.
بانک Axis درباره این اقدام به اظهار نظر نپرداخت. با این حال، این بانک به جمع دیگر بانکهای بزرگ هند مانند ICICI Bank، Canara Bank، Bank of Maharashtra، Bank of India، Bank of Baroda و بانک بزرگ دولتی، یعنی State Bank of India (SBI)، میپیوندد که در بین ماههای آوریل تا آگوست، دو بار اقدام به انتشار اوراق قرضه زیرساختی کردهاند.
همچنین، تجار انتظار دارند که HDFC Bank نیز به زودی اوراق قرضه زیرساختی خود را منتشر کند و ICICI Bank نیز برنامهریزی برای دومین انتشار این نوع اوراق در سال جاری داشته باشد.
برنامه سرمایهگذاری دولت هند برای توسعه زیرساختها که بودجهای به ارزش رکورد ۱۱.۱۱ تریلیون روپیه (۱۳۲.۴۰ میلیارد دلار) را به خود اختصاص داده است، بانکها را به صدور این اوراق قرضه زیرساختی سوق داده است. این اوراق به بانکها کمک میکند تا فاصله بین وامدهی و سپردهها را کاهش دهند.