افزایش سهم بریکس در تولید جهانی تا سال ۲۰۲۴
گروه بریکس (BRICS) که شامل کشورهای چین، هند، برزیل، روسیه و آفریقای جنوبی است، در حال افزایش سهم خود از تولید ناخالص داخلی جهانی است. طبق گزارش صندوق بینالمللی پول (IMF)، پیشبینی میشود که با اضافه شدن کشورهای جدیدی مانند عربستان سعودی، ایران و مصر به این گروه، سهم بریکس تا سال ۲۰۲۴ به ۲۹ درصد از تولید جهانی برسد.
تغییر توازن اقتصادی جهانی
این تغییر نشاندهنده افزایش نفوذ اقتصادی بریکس در سطح بینالمللی است. در مقابل، کشورهای گروه هفت (G7) شامل ایالات متحده، ژاپن، آلمان، بریتانیا، فرانسه، ایتالیا و کانادا همچنان با سهم ۴۳ درصدی از تولید جهانی، در جایگاه برتر باقی ماندهاند، اما به نظر میرسد سهم آنها در حال کاهش است.
رشد اقتصادی چین و هند
رشد سریع اقتصاد چین و هند، دو عامل اصلی افزایش قدرت اقتصادی بریکس محسوب میشود. بهطوری که چین با ۱۸ درصد و هند با ۴ درصد سهم از تولید جهانی، نقش عمدهای در این افزایش دارند. همچنین، کشورهای جدیدی مانند عربستان سعودی با تولید ناخالص داخلی بیش از یک تریلیون دلار، نقش موثری در تقویت این گروه خواهند داشت.
چالشهای G7
در سوی دیگر، کشورهای G7 بهعنوان اقتصادهای بزرگ جهان شناخته میشوند، اما با چالشهایی از جمله کاهش رشد اقتصادی روبهرو هستند. تغییرات جدید در توازن قدرت اقتصادی جهانی ممکن است تاثیرات عمدهای بر سیاستهای بینالمللی و مذاکرات تجاری آینده بگذارد.