پیشرفت اقتصادی ترکیه با کاهش تورم و افزایش اعتماد
اقتصاد ترکیه با افزایش اعتماد و کاهش انتظارات تورمی در مسیر مثبت حرکت میکند و نشانههای بهبودی در شاخصهای اقتصادی آن قابل مشاهده است.
به گزارش ایسنا، اقتصاد ترکیه از نیمه دوم سال با رشد اعتماد به آینده و کاهش پیشبینیهای تورمی مواجه شده است. شاخص اعتماد مصرفکننده که در ماه مارس به مرز ۱۰۰ نزدیک شده بود، در ماه اکتبر به ۹۸ رسید که بالاترین سطح خود در پنج ماه اخیر است. همچنین، شاخص اعتماد بخش خدمات نیز در ماه اکتبر به ۱۱۴.۲ رسید که بالاترین سطح چهار ماهه گذشته را نشان میدهد.
کاهش انتظارات تورمی در ترکیه
برآوردهای بانک مرکزی ترکیه در مورد تورم سالانه نیز روند کاهشی داشتهاند. در حالی که این برآوردها در اکتبر ۲۰۲۳ به ۴۵.۲۸ درصد رسیده بود، در اکتبر ۲۰۲۴ به ۲۷.۴۴ درصد کاهش یافت. شاخص تورم بخش واقعی نیز در ماه اکتبر به ۴۹.۵ درصد کاهش یافت که کمترین میزان در ۱۵ ماه گذشته بوده است. برآوردهای تورمی خانوارها که در ماه آگوست به ۸۸.۲۷ درصد رسیده بود، در ماه اکتبر به ۶۸.۲۳ درصد کاهش یافت.
اثرات بهبود دادههای اقتصاد کلان بر کاهش تورم
سیفر سنر، استاد اقتصاد در دانشگاه استانبول، با اشاره به کاهش نرخ تورم بخشهای مختلف گفت: بازگشت دولت ترکیه به سیاستهای منطقی باعث شده که انتظارات تورمی روند نزولی پیدا کند. بهبود دادههای اقتصاد کلان مانند کسری حساب جاری، تراز بودجه و نرخ بیکاری نیز تأثیر مثبتی بر کاهش تورم داشته و به همراه افزایش ذخایر بانک مرکزی، نشانههای مثبتی از کاهش پایدار تورم دیده میشود.
ارتقاء رتبه اعتباری ترکیه
وزیر دارایی و خزانهداری ترکیه اعلام کرد که کشورش تنها کشوری است که در سال جاری، رتبه اعتباریاش توسط سه آژانس بینالمللی رتبهبندی به میزان ۲ درجه ارتقاء یافته است. وی اظهار داشت که موسسه رتبهبندی اساندپی، رتبه ترکیه را از B+ به BB- ارتقاء داده که ناشی از تعادل اقتصادی، کاهش کسری حساب جاری و نیاز به تأمین مالی خارجی و تقویت لیر ترکیه بوده است. این ارتقاء باعث کاهش ریسک کشور و بهبود هزینههای استقراض خارجی نیز شده است.