پنج کشور اتحادیه اروپا ۴۵ میلیارد دلار یارانه خودروهای فسیلی
بر اساس یک مطالعه جدید که توسط گروه محیطزیستی “ترانسپورت اند انوایرومنت” (T&E) سفارش داده شده، پنج کشور بزرگ اتحادیه اروپا سالانه ۴۲ میلیارد یورو (معادل ۴۵.۶ میلیارد دلار) بهعنوان یارانه برای خودروهای شرکتی با سوخت فسیلی اختصاص میدهند. این گروه با انتقاد از این سیاست، خواستار افزایش یارانهها برای خودروهای برقی شده است.
در اروپا، خودروهای شرکتی حدود ۶۰ درصد از فروش خودروهای جدید را تشکیل میدهند. طبق این گزارش، ایتالیا با اختصاص ۱۶ میلیارد یورو یارانه به خودروهای سوخت فسیلی در صدر این لیست قرار دارد، در حالی که آلمان با ۱۳.۷ میلیارد یورو در جایگاه دوم قرار گرفته است. همچنین، فرانسه و لهستان بهترتیب ۶.۴ میلیارد یورو و ۶.۱ میلیارد یورو برای خودروهای شرکتی فسیلی اختصاص میدهند.
مزایا و چالشهای خودروهای شرکتی
شرکتها اغلب خودروها را بهعنوان بخشی از مزایای کارمندان ارائه میدهند که شامل مزایای مالیاتی و تأمین هزینههای سوخت میشود. طبق این گزارش، حدود ۱۵ میلیارد یورو از این یارانهها به خودروهای شاسیبلند اختصاص دارد. بهطور میانگین، رانندگان خودروهای شرکتی سالانه از مزایای مالیاتی معادل ۶,۸۰۰ یورو برخوردارند و این مبلغ برای مدلهای بزرگتر و آلایندهتر تا ۲۱,۶۰۰ یورو افزایش مییابد.
استف کورنلیس، مدیر بخش ناوگانهای “ترانسپورت اند انوایرومنت”، در گفتگو با رویترز اظهار داشت: «این مسئله کاملاً غیرمنطقی و غیرقابلقبول است که ما همچنان میلیاردها یورو از پول مالیاتدهندگان را صرف فناوریهایی میکنیم که کاملاً با دستور کار گذار سبز کمیسیون اروپا در تضاد هستند.»
کاهش فروش خودروهای برقی در اروپا
این مطالعه در حالی منتشر شده که فروش خودروهای برقی در اروپا کاهش یافته است. یکی از دلایل این کاهش، گرانقیمتتر بودن خودروهای برقی نسبت به مدلهای فسیلی معادل است که موجب میشود برای بسیاری از مصرفکنندگان غیرقابلدسترس باشد.
بر اساس دادههای صنعتی، فروش خودروهای کاملاً برقی در اتحادیه اروپا در ماه اوت ۴۳.۹ درصد کاهش یافته و این کاهش در بزرگترین بازارهای خودروهای برقی، یعنی آلمان و فرانسه، به ترتیب ۶۸.۸ درصد و ۳۳.۱ درصد بوده است.
حمایت مالی از تغییرات سبز در بریتانیا
این گزارش همچنین نشان میدهد که تنها در بریتانیا، که دیگر عضو اتحادیه اروپا نیست، انگیزههای مالی برای رانندگان خودروهای شرکتی جهت تعویض خودروهای خود به مدلهای برقی ارائه میشود.
اورزولا فندرلاین، رئیس کمیسیون اروپا، در نامهای به ووپکه هوکسترا، رئیس جدید بخش آب و هوا، تأکید کرده که یکی از اولویتهای وی باید پیشنهاد چگونگی حذف تدریجی یارانههای سوخت فسیلی باشد.