رشد سهام آسیا در پی انتظار برای کاهش نرخ بهره فدرال

شاخص‌های سهام آسیایی به دلیل انتظار برای کاهش نرخ بهره فدرال رزرو به بالاترین سطح یک ماهه رسیدند.

رشد سهام آسیا در پی انتظار برای کاهش نرخ بهره فدرال

در روز سه‌شنبه، شاخص‌های سهام آسیایی به بالاترین سطح خود در یک ماه گذشته رسیدند. این رشد به دنبال جهش وال استریت رخ داد که ناشی از انتظارهای بیشتر برای کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو بود. این احتمال وجود دارد که بانک مرکزی ایالات متحده در روزهای آینده اشاره‌هایی به کاهش قریب‌الوقوع نرخ بهره ارائه دهد.

با توجه به تقویم اقتصادی سبک در این هفته، توجهات به انتشار صورتجلسه نشست ماه ژوئیه فدرال رزرو در روز چهارشنبه و سخنرانی جروم پاول در جکسون هول در روز جمعه معطوف است تا سرنخ‌هایی درباره چشم‌انداز نرخ‌های بهره آمریکا به دست آید.

شاخص MSCI برای سهام آسیا-اقیانوسیه بدون ژاپن به بالاترین سطح یک ماهه خود رسید، پیش از آنکه برخی از سودهای خود را از دست بدهد و در نهایت ۰.۲۳ درصد افزایش یابد.

قراردادهای آتی سهام آمریکا نیز افزایش یافتند. قراردادهای آتی S&P 500 آخرین بار ۰.۰۲ درصد و قراردادهای آتی نزدک ۰.۱۲ درصد رشد کردند.

قراردادهای آتی EUROSTOXX 50 نیز ۰.۱ درصد افزایش یافتند، اگرچه قراردادهای آتی FTSE 0.32 درصد کاهش داشتند.

در روزهای اخیر، سیاست‌گذاران فدرال رزرو به کاهش احتمالی نرخ بهره در سپتامبر اشاره کرده‌اند، که بازارها را برای شنیدن نشانه‌هایی مشابه از پاول و دیگر سخنرانان در نشست سالانه بانکداران مرکزی و سیاست‌گذاران جهانی در جکسون هول، وایومینگ آماده کرده است.

تیری ویزمن، استراتژیست جهانی FX و نرخ‌ها در مک‌کواری، اظهار داشت: “اگر آنها مسیر کاهش تورم در اقتصاد آمریکا را تأیید کنند، این امر کاهش نرخ بهره در سپتامبر را تأیید خواهد کرد.”

وی افزود: “احتمالاً بازارها بر اساس میزان باز شدن در توسط پاول برای امکان کاهش ۵۰ واحد پایه در یکی از سه نشست آتی FOMC تغییر خواهند کرد.”

در آسیا، شاخص نیکی ژاپن به قوی‌ترین سطح خود در بیش از دو هفته اخیر رسید و آخرین بار ۱.۹ درصد افزایش یافت، اما سهام‌های آبی چین ۰.۷ درصد کاهش یافتند، همچنان تحت تأثیر نگرانی‌ها درباره چشم‌انداز اقتصادی ضعیف این کشور. شاخص هنگ سنگ هنگ‌کنگ نیز ۰.۳۶ درصد کاهش یافت.

انتظارات برای نتیجه ضعیف‌تر فدرال رزرو در این هفته باعث شد دلار آمریکا در برابر یورو به پایین‌ترین سطح خود در بیش از هفت ماه اخیر برسد. این ارز در روز سه‌شنبه به اوج ۱.۱۰۸۷۷۵ دلار رسید. پوند انگلیس نیز در نزدیکی بالاترین سطح یک‌ماهه خود قرار گرفت و آخرین بار ۱.۲۹۷۸ دلار خریداری شد.

شاخص دلار در آخرین معاملات با اندکی افزایش به ۱۰۱.۹۴ رسید، هرچند که در اوایل روز به پایین‌ترین سطح خود از اوایل ژانویه یعنی ۱۰۱.۷۶ رسیده بود.

در برابر ین ژاپن، دلار ۰.۲۷ درصد افزایش یافت و به ۱۴۶.۹۹ ین رسید. معامله‌گران همچنین به حضور کازوئو اوئدا، رئیس بانک مرکزی ژاپن، در پارلمان در روز جمعه توجه دارند، جایی که وی قرار است درباره تصمیم ماه گذشته بانک برای افزایش نرخ بهره صحبت کند.

تغییر رویکرد هاوکیش بانک مرکزی ژاپن به بازارها شوک وارد کرده بود، زیرا سرمایه‌گذاران به شدت معاملات سودآور با ین را معکوس کردند، که باعث نوسانات شدید در بازارهای جهانی شد.

آرامش بازار پس از آن بازگشت که شینیچی اوچیدا، معاون بانک مرکزی ژاپن، اوایل این ماه احتمال افزایش بیشتر نرخ بهره در کوتاه‌مدت را کم‌اهمیت جلوه داد.

جوزف کاپرسو، رئیس اقتصاد بین‌الملل بانک مشترک‌المنافع استرالیا، بیان کرد: “با آرامش بازارها، اوئدا ممکن است موضع خود را تغییر دهد و دوباره درباره عادی‌سازی نرخ بهره صحبت کند.”

در استرالیا، بانک مرکزی استرالیا اعلام کرد که کاهش نرخ بهره در کوتاه‌مدت بعید است و سیاست‌ها ممکن است برای “مدت طولانی‌تری” محدودکننده باقی بمانند تا اطمینان حاصل شود که تورم تحت کنترل است. این امر دلار استرالیا را تقویت کرد، هرچند که در پایان ۰.۲ درصد کاهش یافت.

در بخش کالاها، قیمت نفت به دلیل کاهش نگرانی‌ها درباره اختلال در عرضه در خاورمیانه کاهش یافت. نفت برنت آخرین بار ۰.۷۹ درصد کاهش یافت و به ۷۷.۰۵ دلار در هر بشکه رسید. نفت خام آمریکا نیز ۰.۸۳ درصد کاهش یافت و به ۷۳.۷۵ دلار در هر بشکه رسید.

طلای اسپات نزدیک به رکورد بالای خود باقی ماند و آخرین بار در ۲۵۰۲.۵۰ دلار در هر اونس بود، که از دلار ضعیف‌تر و انتظارات برای کاهش قریب‌الوقوع نرخ بهره آمریکا حمایت می‌شد.

منبع :
وبسایت اینوستینگ

خبرهای مشابه

دکمه بازگشت به بالا