افزایش سهام آسیا و کاهش نرخ ارز کیوی نیوزلند
روز چهارشنبه، سهام آسیا با افزایش همراه شد و دلار آمریکا نیز با توجه به دادههای نرمتر از قیمت تولیدکنندههای آمریکا که امیدواریها را برای کاهش تورم تقویت کرد، دچار کاهش شد. نرخ بازده اوراق قرضه نیز کاهش یافت.
دلار نیوزلند پس از کاهش ۲۵ واحد پایهای نرخ بهره توسط بانک مرکزی نیوزلند به ۵.۲۵ درصد، ۰.۷ درصد افت کرد. بانک مرکزی این کشور همچنین پیشبینی کرد که کاهشهای بیشتری در راه است.
صبح چهارشنبه در آسیا، خبری منتشر شد که نخستوزیر ژاپن، فومیو کیشیدا، قصد دارد در ماه سپتامبر از سمت رهبری حزب حاکم کنارهگیری کند. این خبر باعث شد ین ژاپن اندکی به ۱۴۶.۵۳ در برابر دلار آمریکا تقویت شود و شاخص نیکی ژاپن نیز پس از انتشار این خبر بدون تغییر باقی ماند. با این حال، شاخص نیکی همچنان بالاتر از کفهایی است که پس از فروش گسترده هفته گذشته به ثبت رسیده بود.
شاخص گسترده MSCI از سهام آسیا-اقیانوسیه خارج از ژاپن ۰.۵ درصد افزایش یافت. در عین حال، شاخص هانگ سنگ هنگکنگ ۰.۴ درصد و شاخص بلو چیپهای چین ۰.۶ درصد کاهش یافتند.
آتیهای سهام آمریکا پس از بازگشت قوی در وال استریت ثابت باقی ماندند. دادهها نشان دادند که قیمتهای تولیدکننده آمریکا در ماه ژوئیه کمتر از حد انتظار افزایش یافته است که این نشاندهنده کاهش تورم است. این امر موجب شد که احتمال کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو در ماه سپتامبر به ۵۳ درصد افزایش یابد.
بانک گلدمن ساکس پیشبینی خود از شاخص قیمتهای مصرف شخصی (PCE) که معیار ترجیحی فدرال رزرو برای اندازهگیری تورم است، برای ماه ژوئیه به ۰.۱۴ درصد کاهش داد، که پایینتر از پیشبینی قبلی ۰.۱۷ درصد بود.
سرمایهگذاران اکنون منتظر دادههای مهم تورم مصرفکننده برای ماه ژوئیه هستند که انتظار میرود نرخ افزایش آن ۰.۲ درصد برای هر دو شاخص اصلی و مرکزی باشد، در حالی که نرخ سالانه مرکزی کاهش کمی به ۳.۲ درصد خواهد داشت.
کریس وستون، رئیس تحقیقات در Pepperstone، اظهار داشت که “در صورت کاهش بیشتر نرخ بهره به دلیل کاهش تورم، بازارهای ریسکپذیر خریداران بیشتری را جذب خواهند کرد. اما اگر کاهش نرخ بهره به دلیل رشد ضعیف یا آمارهای ضعیف بازار کار باشد، عکس این موضوع صادق است.”
در بازار اوراق قرضه، شاهد خریدهای قوی بودیم و نرخ بهره اوراق دو ساله به ۳.۴۱۴۲ درصد رسید. نرخ بهره اوراق دهساله نیز پس از کاهش ۵ واحد پایهای در شب گذشته، در ۳.۳۳۴۱ درصد ثابت ماند.
دلار آمریکا تحت تأثیر کاهش نرخ بهره اوراق قرضه کاهش یافت و در برابر همتایان اصلی خود در ۱۰۲.۶۲ ثابت ماند. یورو نیز با افزایش ۰.۶ درصدی در برابر دلار آمریکا به ۱.۰۹۹۶ دلار رسید و به سطح مقاومتی مهم ۱.۱ دلار نزدیک شد.
در بازار کالاها، قیمت نفت خام برخی از زیانهای روز گذشته را جبران کرد زیرا تخمینها نشان دادند که ذخایر نفت خام و بنزین آمریکا در حال کاهش است. نفت خام برنت با ۰.۶ درصد افزایش به ۸۱.۱۹ دلار در هر بشکه رسید، در حالی که نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا نیز با ۰.۷ درصد افزایش به ۷۸.۹۱ دلار رسید. قیمت طلا نیز ۰.۱ درصد افزایش یافت و به ۲۴۶۸.۷۸ دلار در هر اونس رسید.