افت صادرات فولاد و افزایش هزینه واردات زنجیره آهن

صادرات زنجیره آهن و فولاد کشور در شش ماهه نخست کاهش داشته، اما هزینه واردات به طرز چشمگیری افزایش یافته است.

افت صادرات فولاد و افزایش هزینه واردات زنجیره آهن

در نیمه نخست سال جاری، آمار واردات و صادرات در زنجیره فولاد و آهن کشور روندی متفاوت را تجربه کرده است. به‌رغم افت صادرات این زنجیره نسبت به سال گذشته، هزینه واردات افزایش داشته است. به‌گزارش منابع رسمی، صادرات محصولات زنجیره آهن و فولاد در این بازه زمانی به ۱۳ میلیون و ۸۹۷ هزار تن رسیده که در مقایسه با ۱۴ میلیون و ۱۲۲ هزار تن سال گذشته، دو درصد کاهش نشان می‌دهد. از لحاظ ارزش مالی نیز، درآمد صادرات این محصولات با کاهش ۱۶ درصدی از سه میلیارد و ۶۷۶ میلیون دلار در سال گذشته به سه میلیارد و ۹۱ میلیون دلار در سال جاری رسیده است.

کاهش صادرات و افزایش واردات

آمارها حاکی از آن است که صادرات مقاطع طویل فولادی به یک میلیون و ۷۲۹ هزار تن رسیده که نسبت به یک میلیون و ۳۰۷ هزار تن در سال گذشته، ۳۲ درصد افزایش یافته است. ارزش صادرات این مقاطع نیز به میزان ۲۲ درصد بیشتر شده و از ۶۸۰ میلیون دلار به ۸۳۰ میلیون دلار رسیده است. این در حالی است که واردات مقاطع طویل فولادی با کاهش ۷ درصدی به ۵۲ هزار تن رسیده و هزینه واردات آن به ۴۹ میلیون دلار افزایش یافته است که ۱۰ درصد بیشتر از سال قبل است.

وضعیت واردات و صادرات مقاطع تخت و میانی

در خصوص مقاطع تخت فولادی، آمارها نشان می‌دهد که صادرات آن از ۲۳۰ هزار تن به ۱۷۰ هزار تن کاهش یافته است. این افت صادرات به لحاظ وزنی ۲۶ درصد و از نظر ارزش مالی ۲۵ درصد بوده است. از سوی دیگر، واردات این مقاطع نیز هرچند به لحاظ وزنی ۲ درصد کاهش یافته، اما هزینه آن با رشد ۱۳ درصدی به ۷۲۱ میلیون دلار رسیده است.

افزایش صادرات گندله و کاهش آهن اسفنجی

صادرات گندله سنگ آهن در نیمه نخست سال جاری با افزایش ۱۶ درصدی به پنج میلیون و ۳۸۰ هزار تن رسیده، اما ارزش آن نسبت به سال گذشته افت ۱.۹ درصدی را نشان می‌دهد. از طرف دیگر، صادرات آهن اسفنجی کاهش قابل‌توجهی داشته و از ۹۰۳ هزار تن در سال گذشته به ۵۹۶ هزار تن رسیده است. این کاهش وزنی ۳۴ درصد و ارزشی ۳۷ درصد بوده است.

وضعیت کنسانتره سنگ آهن و واردات

در نیمه نخست سال جاری، صادرات کنسانتره سنگ آهن با افت چهار درصدی به لحاظ وزنی و کاهش ۱۹ درصدی در ارزش مالی به سه میلیون و ۲۴۶ هزار تن و ۲۴۱ میلیون دلار رسیده است. واردات آهن اسفنجی نیز هرچند کم، اما با افزایش چشمگیری از ۴۰ تن به ۱۱۰ تن و از ۱۱ هزار دلار به ۱۲۰ هزار دلار رسیده است.

عدم واردات گندله و کنسانتره سنگ آهن

در نیمه نخست امسال، واردات گندله و کنسانتره سنگ آهن به کشور صفر بوده است.

منبع :
خبرگزاری ایسنا

خبرهای مشابه

دکمه بازگشت به بالا