اوپک خورشیدی در چین برای مدیریت تولید راه‌اندازی شد

چین با ایجاد "اوپک خورشیدی" تصمیم دارد تولید پنل‌های خورشیدی را مدیریت کند و از ضرر بیشتر جلوگیری نماید.

اوپک خورشیدی در چین برای مدیریت تولید راه‌اندازی شد

راه‌اندازی “اوپک خورشیدی” در چین، نشانه‌ای از تغییرات عمده در رویکرد صنعت تجهیزات خورشیدی این کشور است. شرکت‌های تولیدکننده در این حوزه تصمیم گرفته‌اند با الگوبرداری از مدل مدیریت عرضه نفت توسط اوپک، تولید خود را مدیریت کنند تا از بحران‌هایی همچون مازاد ظرفیت و کاهش تقاضا جلوگیری کنند.

در هفته گذشته، بیش از ۳۰ شرکت بزرگ در “انجمن صنعت فتوولتائیک چین” توافقی امضا کردند که بر اساس آن، سهمیه‌هایی برای تولید سال آینده بر مبنای سهم بازار، ظرفیت تولیدی و تقاضای پیش‌بینی‌شده تعیین خواهد شد. این توافق می‌تواند به‌عنوان یک استراتژی انضباطی در صنعت خورشیدی عمل کند و شبیه به رویکرد اوپک در مدیریت بازار نفت است.

مشکلات و ظرفیت مازاد

ظرفیت مازاد تولید، کاهش تقاضای جهانی و چالش‌های ژئوپلیتیکی از مشکلاتی هستند که این صنعت با آن‌ها دست و پنجه نرم می‌کند. شرکت‌ها معتقدند تا یک سال آینده، بازگشت به سودآوری کامل امکان‌پذیر نخواهد بود. این در حالی است که در سال‌های گذشته رقابت شدید در بازار، کاهش قیمت‌ها و افزایش کیفیت محصولات، صنعت خورشیدی را به یکی از سریع‌ترین حوزه‌های رشد انرژی تبدیل کرده است.

ظرفیت تولید پنل‌های خورشیدی در چین به حدود ۱۱۰۰ گیگاوات در سال رسیده است؛ درحالی‌که انتظار می‌رود نصب جهانی در سال ۲۰۲۴ کمتر از نیمی از این میزان باشد. علاوه بر این، پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهند که تقاضای جهانی تا سال ۲۰۳۵ نیز به این سطح از ظرفیت تولید نخواهد رسید. این مازاد ظرفیت، مشابه چالش‌هایی است که صنایع دیگر مانند فولادسازی و پالایش نفت در چین با آن روبرو هستند.

چشم‌انداز آینده

اگرچه نصب تجهیزات خورشیدی در سال گذشته ۷۶ درصد افزایش یافت و پیش‌بینی می‌شود امسال ۳۴ درصد رشد کند، اما رشد تقاضا از سال ۲۰۲۵ کاهش چشمگیری خواهد داشت. همچنین، تنش‌های تجاری و تعرفه‌های سنگین، شرکت‌های چینی را به سرمایه‌گذاری در کشورهایی همچون آمریکا، هند و اندونزی سوق داده است.

این تحولات نشان می‌دهند که صنعت خورشیدی علاوه بر چالش‌های پیش‌رو، فرصت‌هایی نیز برای نوآوری و توسعه دارد. تاکنون کاهش ۹۰ درصدی هزینه‌ها در دهه گذشته، انرژی خورشیدی را به منبع اصلی تامین انرژی پاک تبدیل کرده است. ظرفیت نصب‌شده پنل‌های خورشیدی که در سال ۲۰۱۴ کمتر از ۲۰۰ گیگاوات بود، تا پایان امسال به بیش از ۲۲۰۰ گیگاوات خواهد رسید.

منبع :
خبرگزاری ایسنا

خبرهای مشابه

دکمه بازگشت به بالا