نماد سایت دروازه اقتصاد

داووس (Davos) چیست؟ میز مذاکره مجمع جهانی اقتصاد

davos داووس

davos داووس

داووس (Davos) شهری کوچک در سوئیس و محل برگزاری کنگره سالانه مجمع جهانی اقتصاد (World Economic Forum) است.  سالانه بیش از ۳۰۰۰ نفر از رهبران تجاری، سیاسی و اشخاص مشهور در این منطقه جمع می‌شوند تا به بحث و تبادل‌نظر درباره مسائل مختلف و ‌به‌روز جهان بپردازند.

داووس یک منطقه کوهستانی است که با مناظر زیبا، پیست‌های اسکی و هتل‌های لاکچری آن شناخته می‌شود. در ماه ژانویه هرسال، داووس محل برگزاری گردهمایی سالانه مجمع جهانی اقتصاد (WEF) است. علاوه بر مباحث کلی و جهانی، شبکه‌سازی و فعالیت‌های تجاری بین شرکت‌کنندگان از مهم‌ترین فعالیت‌های محقق در اجلاس داووس است.

در سال ۲۰۲۰، WEF بیانیه‌ای جدید تحت عنوان راهنمای صنایع مختلف در عصر انقلاب صنعتی ۴.۰ منتشر کرد. در این بیانیه اشاره‌شده بود که شرکت‌ها باید سهم عادلانه خود از مالیات را بپردازند، در مقابل فساد سیستماتیک بایستند، از حقوق بشر در سراسر زنجیره تأمین خود حمایت کنند و سازوکار رقابتی و شایسته‌ سالاری دفاع کنند.

سال ۲۰۲۱ اجلاس سالانه WEF برگزار نشد و اجلاس سال ۲۰۲۲، به دلایل مرتبط با همه‌گیری کرونا در ماه مه میلادی برگزار شد. اصلی‌ترین موضوعات این اجلاس سیاست‌های مرتبط با همه‌گیری کرونا، انواع همه‌گیری ممکن بعدی و تغییرات اقلیمی بودند.

مجمع جهانی اقتصاد (World Economic Forum) چیست؟

world economic forum اجلاس مجمع جهانی اقتصاد داووس

WEF که مقر آن در ژنو سوئیس است، یک سازمان بین‌المللی غیردولتی است که سیاست اصلی آن ایجاد زنجیرهای همکاری بین بخش‌های دولتی و خصوصی در قسمت‌های مختلف جهان است. مجمع جهانی اقتصاد در سال ۱۹۷۱ و با پیشنهاد اقتصاددان آلمانی – سوئیسی کلاوس شواب تأسیس شد. هدف اولیه آن، ارتقاء جایگاه و عملکرد کارآفرینی و افزایش شبکه‌های ارتباطی بین کارآفرینان، صنایع کوچک و بزرگ، دولت‌ها و جوامع بود.

WEF با سازمان‌های بین‌المللی و شرکت‌های زیادی همکاری دارد که در اکثر آن‌ها چند مسئله جهانی و چالش‌های متأثر از آن‌ها کانون بررسی است. امسال، هدف برگزارکنندگان اجلاس تمرکز بر روی مسیرهای منتهی به صفر خالص (کاهش حداکثری دی‌اکسید کربن)، پرورش رویکردهای چابک و انعطاف‌پذیر در صنایع مختلف، بررسی موضوع جهانی‌سازی و حمایت از برابری در سطوح مختلف اجتماعی است.

چه کسانی در اجلاس داووس شرکت می‌کنند؟

تقریبا ۱۰۰۰ شرکت و موسسه تجاری دنیا عضو WEF هستند. بر اساس سطح عضویت اعضاء WEF، شرکت‌ها تعدادی از افراد کلیدی خود را برای شرکت در اجلاس داووس معرفی می‌کنند. شرکت در این اجلاس تنها از طریق دعوت رسم مجمع جهانی اقتصاد ممکن است. هم‌چنین، شرکت‌ها باید برای عضویت، شرکت در اجلاس و مشارکت در طرح‌های شبکه‌ای و ارتباطی اجلاس هزینه‌های سالانه و موردی پرداخت کنند.

در سال ۲۰۲۲، در حدود ۲۰۰۰ نماینده ازجمله ال گور، جان کری، کریستین لاگارد، ینس استولتنبرگ، اورسولا فون درلاین و بسیاری نام‌های شاخص صنایع و سیاست کشورها شرکت داشتند. انتظار می‌رود در اجلاس سال ۲۰۲۳ که در روزهای ۱۶ تا ۲۰ ژانویه برگزار می‌شود بیش از ۲۵۰۰ نماینده شرکت داشته باشند.

دستورالعمل سال ۲۰۲۳ در اجلاس داووس چیست؟

اجلاس داووس ۲۰۲۳.

در حال حاضر، گردهمایی داووس بر چندین موضوع اصلی تمرکز دارد که شاخص‌ترین آن‌ها موارد زیر هستند:

در ادامه به برخی از مسائلی می‌پردازیم که در اجلاس امسال به آن پرداخته‌شده است:

اجلاس داووس چه تأثیراتی بر وضعیت جهان دارد؟

WEF خود را به‌عنوان یک سازمان نوین معرفی می‌کند که با سازگاری، کارآفرینی و اعتماد ذینفعان به بستری برای ایجاد تغییر در روندهای اقتصادی و تجاری بدل شده است. عدم برگزاری این اجلاس در سال ۲۰۲۱ بر خلأ ایجادشده و تأثیرات منفی حاصل از به هم خوردن این شبکه ارتباطی صحه گذاشته است.

اصلی‌ترین تأثیر آن، ایجاد یک گردهمایی و تبادل‌نظر سالانه با تنوع قدرت اقتصادی و سیاسی برای ایجاد تغییر در زیرساخت‌ها است. این اجلاس بر قدرت مذاکره و همکاری شرکت‌ها و اقتصادهای بزرگ تمرکز دارد تا با هم‌اندیشی درباره آسیب‌های موجود به فکر ایجاد تغییری سازنده در سیستم‌های قدیمی باشند.

این اجلاس به‌ویژه ازنظر تجاری کمک شایانی به استارت‌آپ‌ها و ارتباط دادن آن‌ها به بزرگان دنیای تجارت کرده است. از دید برگزارکنندگان داووس، استارت‌آپ‌ها آینده چابک سازی صنایع آینده و تشکیل زیرساخت‌های انعطاف‌پذیر برای جهانی‌سازی هستند.

 

 

 

خروج از نسخه موبایل