نماد سایت دروازه اقتصاد

کاهش ۲۳ درصدی رشد پایه پولی در شهریور ۱۴۰۳

کاهش ۲۳ درصدی رشد پایه پولی در شهریور ۱۴۰۳

کاهش ۲۳ درصدی رشد پایه پولی در شهریور ۱۴۰۳

کاهش ۲۳ درصدی رشد پایه پولی در شهریور ۱۴۰۳

بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران گزارشی از وضعیت پایه پولی و نقدینگی در کشور منتشر کرده است که نشان‌دهنده کاهش چشمگیر رشد پایه پولی در شهریورماه ۱۴۰۳ است. طبق این گزارش، رشد ۱۲ ماهه پایه پولی در این ماه به رقم ۱۸.۷ درصد رسیده است، که این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، کاهش ۲۳ واحد درصدی را نشان می‌دهد. در شهریور سال ۱۴۰۲، رشد پایه پولی معادل ۴۱.۷ درصد بوده که با تلاش‌های صورت گرفته، این میزان کاهش یافته است.

به گزارش ایسنا، حجم کل نقدینگی در شهریور ۱۴۰۳ به رقم ۹۰ هزار و ۷۰۵ هزار میلیارد ریال رسید. این عدد نسبت به پایان سال ۱۴۰۲، رشدی ۱۵.۱ درصدی را نشان می‌دهد. همچنین، نرخ رشد نقدینگی در ۱۲ ماه منتهی به شهریورماه سال جاری، معادل ۲۷.۸ درصد بوده که این رقم در مقایسه با دوره مشابه در سال ۱۴۰۲، افزایشی ۰.۹ واحد درصدی داشته است.

روند تغییرات نقدینگی در ماه‌های گذشته

بررسی تغییرات نقدینگی در طول ماه‌های گذشته نیز نشان می‌دهد که این متغیر در ماه‌های خرداد، تیر و مرداد سال جاری به ترتیب به ارقام ۲۵.۶ درصد، ۲۷.۷ درصد و ۲۸.۴ درصد رسیده بود. اما در شهریورماه، این روند افزایشی متوقف شد و رشد نقدینگی به ۲۷.۸ درصد کاهش یافت.

به نظر می‌رسد یکی از عوامل اصلی افزایش رشد نقدینگی در نیمه نخست سال، تأمین مالی دولت از طریق انتشار اوراق بدهی بوده است. در این رابطه، بانک مرکزی انتظار دارد که با همکاری بیشتر میان دولت و این نهاد، و اجرای اقدامات اصلاحی برنامه‌ریزی‌شده، روند رشد نقدینگی در نیمه دوم سال ۱۴۰۳ بهبود یابد.

کاهش رشد پایه پولی در شهریور ۱۴۰۳

طبق اعلام بانک مرکزی، پایه پولی در شهریورماه ۱۴۰۳ به ۱۱ هزار و ۵۴۱ هزار میلیارد ریال رسید که در مقایسه با پایان سال گذشته، رشدی ۵.۷ درصدی را نشان می‌دهد. رشد ۱۲ ماهه پایه پولی به رقم ۱۸.۷ درصد کاهش یافت که در مقایسه با رقم مشابه در سال گذشته، کاهشی قابل‌توجه محسوب می‌شود.

این تغییرات نشان‌دهنده آن است که اقدامات بانک مرکزی در راستای کنترل رشد نقدینگی و پایه پولی در نیمه نخست سال ۱۴۰۳ تا حد زیادی موفقیت‌آمیز بوده و امید می‌رود که با ادامه این روند، ثبات بیشتری در اقتصاد کشور به دست آید.

خروج از نسخه موبایل