نماد سایت دروازه اقتصاد

تولیدکنندگان ژاپنی با چالش‌های جدی روبرو هستند

تولیدکنندگان ژاپنی با چالش‌های جدی روبرو هستند

تولیدکنندگان ژاپنی با چالش‌های جدی روبرو هستند

تولیدکنندگان ژاپنی با چالش‌های جدی روبرو هستند

تولیدکنندگان ژاپنی با چالش‌های جدی روبرو هستند! نظرسنجی‌های اخیر نشان می‌دهند که فعالیت‌های صنعتی در این کشور در ماه سپتامبر به دلیل کاهش تولید به شدت افت کرده است، در حالی که رشد بیشتری در بخش خدمات به تقویت تجارت کلی کمک کرده است.

کاهش شاخص مدیران خرید تولیدی

بر اساس گزارش‌ها، شاخص مدیران خرید تولیدی ژاپن از ۴۹.۸ در ماه اوت به ۴۹.۶ در سپتامبر کاهش یافته است. این رقم برای سومین ماه متوالی زیر سطح ۵۰ قرار دارد که نشان‌دهنده انقباض در فعالیت‌های تولیدی است.

کاهش تولید و سفارشات جدید

زیرشاخص تولید در ماه سپتامبر نسبت به اوت با کاهش اندکی همراه بوده و سفارشات جدید نیز با سرعت کمتری کاهش یافته‌اند. نظرسنجی‌ها همچنین حاکی از این است که نرخ تورم در قیمت نهاده‌ها و تولید کاهش یافته است.

تأثیر ارزش ین بر تورم

داده‌های اولیه ماه جاری نشان می‌دهند که نرخ تورم سالانه عمده‌فروشی در ژاپن در ماه اوت کاهش یافته است. این موضوع به دلیل تأثیر ارزش ین بر هزینه‌های واردات است. همچنین، اعتماد تولیدکنندگان نسبت به چشم‌انداز اقتصادی در سپتامبر و شاخص تولید به پایین‌ترین حد خود از دسامبر ۲۰۲۲ رسیده است.

ضعف تقاضا در چین

روحیه تولیدکنندگان بزرگ ژاپنی تحت تأثیر تقاضای ضعیف چین به پایین‌ترین سطح در هفت ماه گذشته افت کرده است. با این حال، شاخص مدیران خرید خدمات در سپتامبر به ۵۳.۹ افزایش یافته که این رقم بالاترین سطح در پنج ماه اخیر به شمار می‌آید و از ۵۳.۷ در ماه اوت پیشی گرفته است.

رشد قیمت‌های خدمات

این نظرسنجی نشان می‌دهد که میانگین قیمت‌های نهاده‌ها با کمترین سرعت از ماه مارس سال جاری افزایش یافته، اما قیمت‌های خدمات در ژاپن با افزایش بیشتری روبرو شده است زیرا شرکت‌ها هزینه‌های بالاتری را به مشتریان منتقل می‌کنند.

نظرات اقتصاددانان

اسامه بهاتی، اقتصاددان در S&P Global Market Intelligence که این نظرسنجی را برگزار کرده، اعلام کرد که رشد فعالیت‌های تجاری در ماه سپتامبر بیشتر متکی به بخش خدمات بوده است. شاخص ترکیبی مدیران خرید ژاپن که شامل فعالیت‌های هر دو بخش تولید و خدمات می‌شود، در سپتامبر برای سومین ماه متوالی افزایش یافته و به ۵۲.۵ رسیده است.

خروج از نسخه موبایل