افزایش ۳۷ درصدی ترانزیت خروجی و توسعه ناوگان دریایی در دریای خزر
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی از رشد چشمگیر ۳۷ درصدی ترانزیت خروجی کشور در ۱۰ ماه گذشته خبر داد. این آمار در نشست خبری هشتمین نمایشگاه حملونقل، لجستیک و صنایع وابسته توسط علیاکبر صفایی اعلام شد.
وی در این نشست با اشاره به پروژههای متعدد در حال اجرا افزود: «در حال حاضر ۲۸۰ پروژه عمرانی با ارزش ۱۲۲ همت در دست اجرا است و همچنین ۶۴ پروژه دیگر نیز با مشارکت بخش خصوصی و سرمایهگذاری معادل ۷۲ همت در حال پیگیری است.» صفایی تأکید کرد که هفته آینده، ۳۴ تفاهمنامه به ارزش ۹۰ همت در مراسمی با حضور وزیر راه و شهرسازی و نمایندگان استانهای ساحلی امضا خواهد شد.
سیاستهای توسعه دریا محور
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی به اهمیت سیاستهای دریا محور در دولت چهاردهم اشاره کرد و گفت: «این سیاستها بهطور جدی توسط رئیسجمهور، معاون اول و وزیر راه و شهرسازی پیگیری میشود. در همین راستا، طرح جامع توسعه مکران با محوریت توسعه سواحل در دست اقدام است و یک شورای ملی برای این منظور تشکیل شده است.»
عملکرد بنادر در ۱۰ ماه گذشته
صفایی در ادامه به عملکرد بنادر کشور طی ۱۰ ماه اخیر پرداخت و تصریح کرد: «در این مدت ۲ میلیون و ۲۲۵ هزار تیاییو عملیات کانتینری انجام شده که نشاندهنده رشد ۱۱ درصدی است. همچنین ۱۷۲ میلیون تن عملیات تخلیه و بارگیری انجام شده است که در این بخش نیز شاهد رشد ۳ درصدی در حوزه کالاهای غیرنفتی هستیم. علاوه بر این، ۹ میلیون و ۴۰۰ هزار تن ترانزیت در این مدت ثبت شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۷ درصد افزایش داشته است.»
توسعه ناوگان دریایی و تجهیزات بندری
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی همچنین به اقدامات انجامشده در زمینه ساخت و تعمیر تجهیزات دریایی اشاره کرد و گفت: «در حال حاضر ۴۸ فروند شناور در دست ساخت است. همچنین ۱۲۵ دستگاه و شناور و تجهیزات بندری در حال تعمیر هستند و ۷۱ دستگاه جدید به بهرهبرداری رسیده است. علاوه بر این، ساخت ۳۶ دستگاه دیگر آغاز شده و بیش از ۳۰ دستگاه جدید نیز بهزودی به بهرهبرداری خواهد رسید.»
ارتقای ظرفیت ناوگان دریای خزر
صفایی با بیان اینکه ظرفیت ناوگان دریای خزر رشد قابل توجهی داشته است، گفت: «ظرفیت ناوگان ما از نظر تناژ در دریای خزر با روسیه برابر شده است. در جنوب کشور نیز ظرفیت بسیار مناسبی داریم و ایران جزو پنج ناوگان بزرگ دنیا محسوب میشود.»
برنامههای توسعه جزیره بوموسی
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی به توسعه جزیره بوموسی نیز اشاره کرد و گفت: «دولت و سازمان برنامه و بودجه برنامههای ویژهای برای توسعه این جزیره دارند. بخش دریایی این پروژه توسط سازمان بنادر و بخشهای دیگر توسط سایر سازمانها در حال انجام است. برای بهبود تردد دریایی، هفتهای دو بار شناور به این جزیره اختصاص داده شده است و بهدنبال وارد کردن ۸ فروند شناور سریع و پیشرفته برای این مسیر هستیم.»
تأکید بر زیرساختهای حملونقل
صفایی در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت توسعه زیرساختهای حملونقل اشاره کرد و گفت: «کشورهای همسایه در زمینه کریدورهای حملونقل بسیار فعال هستند و ایران نیز پس از انقلاب اسلامی اقدامات مهمی در زمینه توسعه ظرفیتهای ریلی، جادهای و دریایی انجام داده است. هرچند زیرساختها هنوز به سطح مطلوب نرسیدهاند، اما شرایط کلی کشور در این حوزه مناسب است.»
رشد ترانزیت خروجی
در پایان، مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی بار دیگر بر اهمیت رشد ترانزیت خروجی تأکید کرد و گفت: «این افزایش ۳۷ درصدی ترانزیت خروجی نشاندهنده موفقیت سیاستهای حملونقل و توسعه بنادر است. ما در تلاش هستیم که با ادامه این روند، جایگاه ایران در حملونقل بینالمللی را بیش از پیش ارتقا دهیم.»