نماد سایت دروازه اقتصاد

تأمین ارز واردات کالاها به ۳۷.۶ میلیارد دلار رسید

تأمین ارز واردات کالاها به ۳۷.۶ میلیارد دلار رسید

تأمین ارز واردات کالاها به ۳۷.۶ میلیارد دلار رسید

تأمین ارز واردات کالاها در سال جاری به ۳۷.۶ میلیارد دلار رسیده است. طبق اعلام بانک مرکزی، از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا ۲۵ مهرماه، ۳۷ میلیارد و ۶۸۳ میلیون دلار برای تأمین ارز مورد نیاز واردات کالاهای مختلف در کشور اختصاص داده شده است.

بانک مرکزی در این بازه زمانی، تأمین ارز برای کالاهای اساسی، دارو، کالاهای بازرگانی، خدمات و واردات در مقابل صادرات را بر عهده داشته است. طبق آمار منتشر شده، مبلغی بالغ بر ۸ میلیارد و ۱۶۳ میلیون دلار به واردات کالاهای اساسی و دارو اختصاص یافته است. همچنین، برای کالاهای تجاری و بازرگانی مبلغ ۲۰ میلیارد و ۳۲۳ میلیون دلار تأمین شده و در بخش خدمات نیز ۸۶۶ میلیون دلار ارز تخصیص یافته است. علاوه بر این، بانک مرکزی در زمینه واردات در مقابل صادرات نیز مبلغ ۸ میلیارد و ۳۳۱ میلیون دلار تأمین ارز داشته است.

بر اساس گزارش بانک مرکزی، ارز تخصیص‌یافته به کالاهای اساسی و کشاورزی شامل گندم، دانه‌های روغنی و نهاده‌های دامی، در حدود ۶ میلیارد و ۳۶۷ میلیون دلار بوده است. برای واردات دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی نیز ۱ میلیارد و ۷۹۶ میلیون دلار اختصاص داده شده است. این تأمین ارز با نرخ ارز ترجیحی ۲۸۵۰۰ تومان انجام شده است که به منظور دسترسی بهتر مصرف‌کنندگان به کالاهای اساسی و داروها با قیمتی مناسب صورت گرفته است.

همچنین بانک مرکزی مطابق قانون بودجه سال ۱۴۰۳، موظف به تخصیص و تأمین ارز برای واردات کالاهای اساسی است. بر اساس تبصره (۴) بند (الف) قانون بودجه، دولت و نهادهای مختلف از جمله بانک مرکزی موظف به تخصیص ۱۳ میلیارد و ۶۰۰ میلیون یورو (معادل ۱۵ میلیارد دلار) برای واردات کالاهای اساسی کشاورزی و دارو هستند.

در همین حال، بانک مرکزی همچنین برای واردات کالاهای تجاری و بازرگانی مبلغی معادل ۲۰ میلیارد و ۳۲۳ میلیون دلار و برای واردات در مقابل صادرات ۸ میلیارد و ۳۳۱ میلیون دلار تأمین کرده است. این تأمین ارز‌ها به صنایع مختلف از جمله صنایع حمل‌ونقل، صنایع معدنی، ماشین‌آلات تولید و صنایع شیمیایی تخصیص یافته است. از جمله این تخصیص‌ها می‌توان به ۲ میلیارد و ۷۴۵ میلیون دلار برای صنایع حمل‌ونقل و خودرو، ۲ میلیارد و ۷۵ میلیون دلار برای صنایع معدنی و ۲ میلیارد و ۲۵ میلیون دلار برای ماشین‌آلات تولید اشاره کرد.

علاوه بر این، بانک مرکزی اعلام کرده است که صنایع برق و الکترونیک نیز در این دوره مبلغ ۲ میلیارد و ۵۷۹ میلیون دلار تأمین ارز داشته‌اند. صنایع شیمیایی و پلیمری نیز ۲ میلیارد و ۱۵۳ میلیون دلار ارز دریافت کرده‌اند. در نهایت، بانک مرکزی به صنایع نساجی و پوشاک نیز مبلغ ۱ میلیارد و ۵ میلیون دلار تأمین ارز اختصاص داده است.

در این گزارش همچنین اشاره شده که میانگین نرخ ارز در یک ماه منتهی به ۲۵ شهریور ۱۴۰۳، برای دلار ۴۴ هزار و ۴۷۸ تومان و برای یورو ۴۸ هزار و ۴۸۰ تومان بوده است. در بازار ارزهای مبادله‌ای نیز در روز ۲۵ مهر، دلار با نرخ ۵۰ هزار و ۱۸۶ تومان و یورو با نرخ ۵۴ هزار و ۷۰۲ تومان مبادله شده است.

خروج از نسخه موبایل