نماد سایت دروازه اقتصاد

چگونه پولدارها، پولدار می‌شوند؟

چگونه پولدارها پولدار می شوند

چگونه پولدارها پولدار می شوند

پولدار شدن و ثروتمند ماندن یکی از پرتکرارترین اهداف و بایست‌ها در لیست‌ کارهایی است که اکثر آدمها می‌خواهند روزی آن‌ها را انجام دهند. اما این همیشه سوال بوده که “اشخاص ثروتمند چگونه پولدار می‌شوند“؟ آیا مسیر خاصی را باید طی کرد، نبوغ خاصی نیاز است، خیلی به شانس بستگی دارد، یا اینکه جامعه و منطقه جغرافیایی که در آن به دنیا می‌آیند است که باعث این پیشرفت‌های خارق‌العاده اقتصادی می‌شود؟

می‌توان گفت ترکیبی از پارامترهای بالا و ویژگی‌های ارادی و غیرارادی هستند که مسیر رسیدن به ثروت را برای شخص روشن و ممکن می‌سازند. در این مقاله قصد داریم نگاهی کمی متفاوت‌تر به مسئله پولدارشدن داشته باشیم. به‌ویژه، به ۴ مسیر اصلی اشاره می‌کنیم که افراد ثروتمند از آن‌ها به عنوان مسیر توسعه فردی و اجتماعی خود یاد می‌کنند.

مطالب این مقاله متاثر از تجربیات شخصی افراد موفق (از نظر اقتصادی)، مصاحبه‌های نویسنده کتاب عادت افراد پولدار (توماس کورلی) با این بخش از جامعه و تحلیل‌های وبسایت Yahoo از بازارهای مالی و فعالان آن است.

۴ مسیر اصلی برای پولدار شدن

پولدار شدن

آمریکا بزرگترین اقتصاد جهان است و در حدود ۳۰ درصد از ثروت و پتانسیل اقتصادی دنیا را به خود اختصاص داده است (چین با ۱۸ درصد در رده دوم قرار دارد). بنابراین بدیهی است که بخش قابل‌توجهی از ثروتمندان دنیا از مسیر سرمایه‌گذاری و فعالیت اقتصادی در این کشور به ثروت رسیده باشند. به‌ویژه، بررسی رفتار ثروتمندان این کشور معیار خوبی برای تحقیق رویکردهای کاربردی در پولدار شدن است.

در سال ۲۰۱۶، ۵ درصد از مردم آمریکا درآمدی بالاتر از ۱۹۷ هزار دلار در سال را کسب کرده‌اند. این ۵ درصد همچنین ۶۰ درصد از کل ثروت کشور را در اختیار داشتند. آن‌ها صاحبان شرکت‌های بزرگ و کوچک هستند، میلیون‌ها کارمند دارند، در طرح‌های توسعه‌ای سهم دارند، حقوق‌ها را کم یا زیاد می‌کنند و به‌طور غیرمستقیم، زندگی اقتصادی ۹۵ درصد دیگر را کنترل می‌کنند. این ثروتمندان بیشتر از هر جامعه دیگری می‌توانند تغییرات مفید و مضری در زندگی مردم کشور ایجاد کنند.

اما آن‌ها از چه مسیری رفته‌اند تا در این لایه نازک از قدرت قرار گیرند، چگونه ثروتمند شده‌اند و به حفظ و گسترش آن ادامه داده‌اند. موارد زیر اصلی‌ترین شاخصه‌هایی هستند که تأثیری بنیادی بر ثروتمندشدن این افراد داشته‌اند:

مسیرهای چهارگانه

در ادامه به ۴ مسیر اصلی می‌پردازیم که اکثر این ثروتمندان برای رسیدن به موقعیت کنونی خود یکی از آن‌ها را انتخاب کرده‌اند.

۱-    مسیر پس‌انداز و سرمایه‌گذاری

مسیر پس‌انداز و سرمایه‌گذاری روشی است که هر کسی می‌تواند از آن برای ارتقاء وضعیت اقتصادی خود استفاده کند. در این مسیر، باید از دو قاعده اصلی زیر پیروی کنید:

این رویکرد در بلندمدت، به‌ویژه برای کارمندان دولت، بسیار موثر است، اما به نظم اقتصادی و تعهد بلندمدتی در پیروی از شیوه زندگی متناظر با آن نیاز دارد. در حدود ۴۹ درصد افراد ثروتمند از این رویکرد برای ثروتمند شدن بهره گرفته‌اند.

۲-   مدیران شرکت‌های بزرگ

ورود به شرکت‌های بزرگ و موثر در صنعت و اقتصاد کشور، حرکت پلکانی به سمت موقعیت‌های شغلی بهتر و دریافت سهم از فعالیت‌های شرکت روش دیگری در پولدار شدن است که بسیاری از ثروتمندان کنونی روزی در پیش گرفته‌اند.

اصلی‌ترین ریسک‌ها در این مسیر پولدارشدن، از دست دادن موقعیت شغلی و یا ضرر ده شدن شرکت است. در حدود ۱۸ درصد از افراد پولدار از این مسیر برای پولدار شدن استفاده کرده‌اند.

۳-  مسیر تخصص

۷ درصد از افرادی که جزء لیست پولدارترین افراد آمریکا بوده‌اند، در یک موضوع یا فناوری خاص متخصص بوده‌اند و از این تخصص برای پولدار شدن خود بیشترین بهره را برده‌اند. برای کسب چنین قابلیتی، سرمایه‌گذاری مالی و زمان اصلی‌ترین ابزارهای مورد نیاز هستند.

نمونه بارز افراد ثروتمندی که این مسیر را برای پولدارشدن انتخاب کرده‌اند، بنیان‌گذاران گوگل هستند. لری پیج و سرگی برین دو متخصص کامپیوتر بودند که با طراحی یک الگوریتم جستجوی بهینه در بستر اینترنت، و از طریق ایجاد موتور جستجوی گوگل، ثروت عظیمی را برای خود به ارمغان آوردند. مثال شاخص دیگر، بیل گیتس معمار مایکروسافت است که کدهای ۰ و ۱ را به ابرهایی با قابلیت بارش دلار تبدیل کرد.

۴-   مسیر کارآفرینی

کارآفرینی رویایی‌ترین مسیر در پولدارشدن است چراکه با خلق و نوآوری در کسب‌وکار همراه است. با وجود این، این مسیر از ۳ مسیر دیگر دشوارتر و چالش‌های آن به مراتب جدی‌تر خواهند بود. شروع یک کسب‌وکار جدید شبیه ورود به امواج یک دریاست وقتی تنها یک تکه چوب ابزار عبور از آن است.

در سال‌های اخیر افراد زیادی با بهره از فناوری و استفاده از روش‌هایی چون خلق اپلیکیشن‌های موبایل، هزینه و ریسک، مسیر کارآفرینی را کاهش داده‌اند و با ادغام مهارت با کارآفرینی، مسیرهای کوتاه‌تری به ثروتمند شدن زده‌اند.

در حدود ۵۱ درصد از افراد ثروتمند جزء افراد کارآفرین هستند و در مسیر موفقیت تجاری خود کم و بیش با شکست‌های کسب‌وکاری مواجه شده‌اند.

اصولی برای پولدارشدن یا پولدار ماندن

همه دوست دارند پولدار شوند، اما همه حاضر به پیروی از قواعد پولدار شدن نیستند زیرا پولدار شدن، مشابه با هر موفقیت دیگری، به تعهد، تلاش و سرمایه‌گذاری ذهنی، زمانی و مالی نیاز دارد. درواقع، هیچ راز خاصی برای پولدار شدن به جز تلاش، هدفمندبودن و استمرار تلاش و یافتن پشتوانه‌هایی برای تحقیق آن وجود ندارد.

برای هر شخص با موقعیت اجتماعی، جغرافیایی و استعدادهای شخصی و خانوادگی‌ او، رویکردی متفاوت در پولدار شدن نیاز است. با وجود این، ویژگی‌های رفتاری کم و بیش یکسانی وجود دارند که برای موفقیت در بخش اقتصادی زندگی خود باید اتخاذ کنید و به آن‌ها متعهد باشید.

ثروتمندترین افراد جهان به تاریخ ۲۰۲۳

ثروتمندترین افراد جهان نقش شاخصی در پیشرفت‌های اقتصادی، تجاری و فناوری دنیا بازی می‌کنند. این افراد غالبا ریسک‌پذیر، کارآفرین، منظم و خلاق‌اند. آن‌ها همیشه خارج از قاب معمول و نگاه اکثریت، به وضعیت نگاه می‎کنند و در پس مشکلات و موانع، فرصت‌های پیشرفت را تشخیص می‌دهند.

از شرکت‌های بزرگ ساخت خودرو و تولید قطعات الکترونیکی تا صاحبان بیمه‌های اتکایی، در ادامه فهرستی ۵ تایی از ثروتمندترین افراد جهان، میزان ثروت و ویژگی‌های حرفه‌ای و شغلی آن‌ها را بررسی می‌کنیم.

۱-    برنار آرنو

آرنو

آرنو مهندسی خوانده و نقطه شروع فعالیت‌های تجاری او همکاری با پدرش در شرکت   Ferret-Savinel بود که یک شرکت ساختمانی فرانسوی است. او در سال ۱۹۷۱ صاحب شرکت شد و آن را به یک شرکت مشاوره املاک تحت عنوان Ferinel  تبدیل کرد.

ورود آرنو به دنیای کالاهای لوکس در سال ۱۹۸۴ اتفاق افتاد جایی که بخش عظیمی از سهام Dior را خریداری کرد و در سال ۱۹۸۹ به رهبری این شرکت نائل آمد.

۲-   ایلان ماسک

ایلان ماسک

ماسک تا چند ماه پیش با اختلاف بسیار زیاد نفر اول لیست ثروتمندترین افراد جهان بود. کاهش ارزش نماد Tesla در چند ماه اخیر و نزول بازارهای ارز دیجیتال، اصلی‌ترین عوامل در از دست دادن این جایگاه برای ماسک بوده‌اند.

شاخصه اصلی ماسک خلاقیت و ریسک‌پذیری بسیار بالای او است. پروژه SpaceX که توسط ایلان ماسک مدیریت می‌شود یکی از جاه‌طلبانه‌ترین و جذاب‌ترین پروژه‌های دنیای فناوری و فضانوردی است که قرار است تا چند سال آینده انسان را به مریخ برساند.

۳-  گوتام آدانی

آدانی

از قلب یکی از فقیرترین کشورهای دنیا، آدانی به یکی از ثروتمندترین افراد آن تبدیل شده است. او ثروتمندترین فرد آسیایی است و مالک بخش‌های اعظم ۶ شرکت کلیدی در کشور هندوستان است.

او در حوزه‌های مختلفی چون تولید نیرو، حمل‌ونقل و معدن فعالیت می‌کند و از قدرت سرمایه‌گذاری خود برای اکتساب شرکت‌های کوچک‌تر و تبدیل کردن آن‌ها به هلدینگ‌هایی فعال در آن حوزه استفاده می‌کند. خانه محل اقامت آدانی در هند یکی از جذابیت‌های معماری این کشور  و ترکیبی از مدرنیته و اکولوژی است.

۴-   بیل گیتس

بیل گیتس

بیل گیتس جزء موسسین مایکروسافت است و ما او را با سیستم‌عامل Windows و اولین روزهای ورود کامپیوتر به زندگی روزمره خود می‌شناسیم. مشابه بسیاری از داستان‌های زندگی افراد ثروتمند، گیتس یک دانشجوی انصرافی است (دانشگاه هاروارد ۱۹۷۵).

بزرگترین شرکت نرم‌افزاری جهان برای سال‌های زیادی تحت مدیریت او بوده و اکنون نیز تأثیرات شاخصی بر سیاست‌های توسعه‌ای آن می‌گذارد. در حال حاضر، تمرکز گیتس بر فعالیت‌های انسان دوستانه و ترویج علم است.

۵-   جف بیزوس

جف بیزوس

شاید خیلی از ما تصویر بیزوس را که در اتاقی کوچک با کامپیوتری از نسل اول نشسته است بارها و بارها دیده باشیم. جایی که برای اولین بار ایده فروش کتاب به صورت آنلاین را مطرح کرده بود و اگرچه طرفداران زیادی نداشت، اما هرگز از تلاش برای تحقق اهداف و به ثمر رسیدن ایده خود باز نایستاد.

آمازون اگرچه از فروش کتاب شروع کرد، اما اکنون همه چیز می‌فروشد و بزرگترین فروشگاه آنلاین جهان است. درواقع، مدیریت سیستم پیچیده فروش و انبارداری آمازون خود یک شاهکار مدیریتی است. تا سال ۲۰۱۹ بیزوس مالک ۱۶ درصد از این امپراتوری بود تا اینکه ۴ درصد از آن را در روند جدایی از همسرش به او واگذار کرد.

با مطالعه زندگی این افراد به نکته جالبی پی خواهید برد، اینکه آن‌ها بر یک هدف اصلی متمرکز بوده‌اند و پس از تحقق آن هدف در پی اهداف دیگر و توسعه فعالیت‌های خود رفته‌اند. همچنین، مطالبی که در بالا و درباره ویژگی افراد ثروتمند ارائه شد، به ویژگی‌های شخصیتی این افراد تبدیل شده و هرگز یک عادت مقطعی و گذرا نبوده است.

خروج از نسخه موبایل