نماد سایت دروازه اقتصاد

کاهش سود شرکت‌های بورسی در سه ماه نخست سال

کاهش سود شرکت های بورسی در سه ماه نخست سال

کاهش سود شرکت های بورسی در سه ماه نخست سال

کاهش سود شرکت‌های بورسی در سه ماه نخست سال

در سه ماهه اول سال ۱۴۰۳، شرکت‌های فعال در بورس تهران با کاهش سود مواجه شدند. بررسی گزارش مالی ۲۱۰ شرکت تولیدی حاکی از کاهش قابل توجه حاشیه سود خالص، ناخالص و عملیاتی این شرکت‌ها نسبت به زمستان سال گذشته و مدت مشابه سال قبل است. این کاهش به ترتیب ۴۴ درصد، ۲۸ درصد و ۳۰ درصد در مقایسه با زمستان، و ۲۶ درصد، ۱۷ درصد و ۲۱ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل بوده است.

دلایل کاهش سود شرکت‌ها

طبق این گزارش، عوامل مختلفی همچون قیمت‌گذاری دستوری، ناترازی انرژی و نرخ خوراک، نقش مهمی در کاهش سود شرکت‌های بورسی داشته‌اند. این گزارش همچنین به جزئیات دیگری اشاره دارد که نشان می‌دهد حاشیه سود خالص، ناخالص و عملیاتی ۲۱۰ شرکت مورد بررسی به ترتیب ۱۱ درصد، ۲۰ درصد و ۱۳ درصد بوده و میزان سود خالص، ناخالص و عملیاتی آن‌ها به ترتیب ۱۲۰.۱ هزار میلیارد تومان، ۲۱۶.۵ هزار میلیارد تومان و ۱۴۶.۳ هزار میلیارد تومان برآورد شده است.

وضعیت فروش در صنعت فلزات

در ادامه این گزارش، به وضعیت فروش شرکت‌های صنعت فلزات اساسی نیز پرداخته شده است. بر این اساس، فروش شرکت فولاد مبارکه در چهار ماه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۶ درصد رشد داشته است. در رتبه‌های بعدی، شرکت آلومینیوم ایران و ملی مس با افزایش فروش به ترتیب ۳۳ درصد و ۳۰ درصد قرار دارند. همچنین، شرکت‌های گل‌گهر و فولاد خوزستان با افزایش فروش ۹ درصد و ۳ درصد از کمترین میزان رشد برخوردار بوده‌اند.

  • فروش شرکت فولاد مبارکه: ۱۶ درصد رشد
  • فروش شرکت آلومینیوم ایران: ۳۳ درصد رشد
  • فروش شرکت ملی مس: ۳۰ درصد رشد

وضعیت فروش در صنعت پالایش و شیمیایی

این گزارش نشان می‌دهد که وضعیت فروش در صنعت پالایش و شیمیایی نیز مشابه بوده است. برای مثال، شرکت پتروشیمی بوعلی سینا در چهار ماه نخست سال نسبت به دوره مشابه سال قبل با رشد ۵۳ درصدی مواجه بوده است. دیگر شرکت‌های پتروشیمی مانند پتروشیمی نوری، پتروشیمی جم، پتروشیمی شازند، پتروشیمی شیراز، پتروشیمی فناوران و پتروشیمی خارک نیز به ترتیب با رشد ۴۴ درصد، ۳۶ درصد، ۲۸ درصد، ۲۵ درصد، ۱۴ درصد و ۱۳ درصد در فروش خود روبرو بوده‌اند.

وضعیت فروش سایر صنایع

در دیگر صنایع بورسی نیز وضعیت مشابهی مشاهده می‌شود. برای مثال، شرکت سایپا با افزایش قیمت خودرو شاهین در تیر ماه سال جاری نسبت به خرداد سال قبل، ۵ درصد رشد داشته است. همچنین، شیر شرکت لبنیات پاک در همان بازه زمانی با ۷ درصد افزایش قیمت روبرو بوده است. سایر صنایع مانند صنعت خودرو، بانک، قند و شکر، دامپروری و لاستیک نیز از افزایش فروش برخوردار بوده‌اند. بانک‌های تجارت و ملت در دوره چهار ماهه نخست سال جاری به ترتیب با رشد ۳۲ درصد و ۲۷ درصد در فروش مواجه بوده‌اند. شرکت‌های ایران خودرو و سایپا نیز به ترتیب ۲۶ درصد و ۲۷ درصد رشد فروش داشته‌اند و شرکت‌های قند اصفهان، سپید ماکیان و بارز به ترتیب ۴۹ درصد، ۴۱ درصد و ۲۵ درصد افزایش فروش داشته‌اند.

خروج از نسخه موبایل