رشد سود صنعتی چین در ماه ژوئیه با تولیدات پیشرفته
در ماه ژوئیه، سود صنعتی چین با حمایت از تولیدات پیشرفته فناوری، سرعت بیشتری گرفت، حتی در حالی که تقاضای ضعیف داخلی، روند بهبود دومین اقتصاد بزرگ جهان را تحت تاثیر قرار داد. دادههای منتشر شده از سوی اداره ملی آمار چین نشان میدهد که سودهای صنعتی در ماه ژوئیه نسبت به سال گذشته ۴.۱ درصد افزایش یافته است، در حالی که این میزان در ماه ژوئن ۳.۶ درصد بود.
در دوره ژانویه تا ژوئیه، سودهای صنعتی با رشدی اندک به ۳.۶ درصد رسید، در مقایسه با ۳.۵ درصد در نیمه اول سال، که نشاندهنده امیدی به بهبود وضعیت اقتصادی در میان آمارهای ضعیف تولید کارخانهها، صادرات، قیمتها و وامهای بانکی در اوایل ماه اوت است.
ژو مائوهوآ، محقق اقتصاد کلان در بانک چین اوربرایت، اظهار داشت که “افزایش ملایم سودهای صنعتی نشان میدهد که سیاستهای کلان داخلی در حال تاثیرگذاری است” زیرا بخش تولید در حال گذار و ارتقاء است. بخش تولید پیشرفته فناوری، از جمله ساخت باتریهای لیتیوم-یون و نیمهرساناها و تجهیزات مرتبط، با رشد ۱۲.۸ درصدی سود در دوره ژانویه تا ژوئیه، پیشرو در رشد درآمدها بوده است.
با این حال، وی نینگ، کارشناس آماری اداره ملی آمار چین، اظهار داشت که “تقاضای مصرف داخلی همچنان ضعیف است و محیط خارجی پیچیده و متغیر میباشد”، و این موضوع نیاز به تلاشهای بیشتر برای تقویت تقاضای داخلی را نشان میدهد. کاهش حجم صادرات در ماه گذشته، نگرانیها را درباره بهبود وابسته به صادرات کشور افزایش داده و نگرانیها درباره تقاضای داخلی ضعیف را تقویت کرده است.
بر اساس دادههای بانک مرکزی چین، وامهای بانکی چین در ماه ژوئیه برای اولین بار در ۱۹ سال گذشته کاهش یافته است. همچنین، بازار سهام چین نیز تا به امروز عملکرد قابل توجهی داشته است.
شرکت CATL، غول باتریهای خودروهای الکتریکی، در سهماهه دوم رشد سریعتری در سود خود به ثبت رساند، اما درآمد آن با سرعت بیشتری کاهش یافت، زیرا فروش خودروهای الکتریکی در بزرگترین بازار خودروی جهان کند شده است.
در میان تقاضای ضعیف، رکود طولانیمدت در بازار مسکن و نگرانیهای مربوط به اشتغال، پکن در تلاش است تا محرکهای اقتصادی خود را به سمت مصرف سوق دهد. لی چیانگ، نخستوزیر چین، در یک جلسه کابینهای که اوایل این ماه برگزار شد، قول داد که با تمرکز بر تقویت مصرف، اقتصاد کشور را رونق بخشد.
دادههای اداره ملی آمار چین نشان میدهد که شرکتهای دولتی در هفت ماه اول سال جاری ۱ درصد افزایش سود داشتهاند، در حالی که شرکتهای خارجی با رشد ۹.۹ درصدی و شرکتهای بخش خصوصی با ۷.۳ درصد افزایش سود مواجه بودهاند. این ارقام شامل شرکتهایی است که سالانه حداقل ۲۰ میلیون یوان (معادل ۲.۸ میلیون دلار) از عملیات اصلی خود درآمد دارند.