بر اساس مصوبه هیأت وزیران، واردات گوشیهای آیفون ۱۴ و مدلهای بالاتر ممنوع شده است. اما برای مدلهای آیفون پایینتر از ۱۴، تعرفه ۹۶ درصد اعمال میشود. همچنین واردات مسافری گوشیهای موبایل نیز مشمول تعرفه ۱۹۶ درصدی شده است.
وزارت صنعت، معدن و تجارت سود بازرگانی سایر برندهای گوشی تلفن همراه هوشمند را برای ارزشهای بالاتر از ۶۰۰ دلار، ۲۸ درصد تعیین کرده است.
وزارت صنعت، معدن و تجارت سود بازرگانی سایر برندهای گوشی تلفن همراه هوشمند را برای ارزشهای بالاتر از ۶۰۰ دلار، ۲۸ درصد تعیین کرده است.
واردات آیفون ۱۴ و مدلهای جدیدتر همچنان ممنوع است.
سود بازرگانی برای واردات گوشیهای هوشمند با برند تجاری اپل ۹۶ درصد تعیین شده است.
ممنوعیتهای قبلی در خصوص واردات گوشیهای اپل همچنان باقی است و در صورت لغو آن در آینده توسط مراجع ذیصلاح، سود بازرگانی به میزان ۹۶ درصد خواهد بود.
گمرک ایران نیز در این رابطه توضیحاتی داده و اعلام کرده است که واردات آیفونهای جدید همچنان ممنوع است.
با وجود این، ابهاماتی در مصوبه اول وجود داشته که گمرک در پی رفع آن بوده است.
یکی از ابهاماتی که گمرک مطرح کرده است، این است که آیا واردات تلفن همراه هوشمند با نشان تجاری اپل ممنوع است یا خیر؟ مطابق با یادداشت افزوده شده به فصل ۸۵، اگر این ممنوعیت به طور عام اعمال نشده باشد، باید مشخص شود که واردات چه مدلهای خاصی از تلفن همراه با نشان تجاری اپل ممنوع است.
همچنین، در متن توضیحات این بند افزوده شده که “در صورت لغو ممنوعیت در آینده توسط مراجع ذیصلاح، سود بازرگانی نشان تجاری اپل ۹۶ درصد پیشبینی خواهد شد”. بنابراین در حال حاضر و با ابلاغ این مصوبه، مبلغ دقیق سود بازرگانی تلفنهای هوشمند با نشان تجاری اپل مشخص نیست.
از پاییز سال ۱۴۰۱، واردات آیفون ۱۴ به بالا به طور تجاری و مسافری به ایران ممنوع شده است. این تصمیم باعث شده قیمت آیفون ۱۳ قاچاق به دلیل داشتن رجیستری و گارانتی، از آیفونهای ۱۴ و ۱۵ گرانتر شود. در نتیجه، برخی افراد ترجیح میدهند با پول کمتر از آخرین مدل استفاده کنند و در کنار آن، از یک گوشی ارزانقیمت برای فعال کردن سیمکارت و اتصال به اینترنت استفاده کنند.